Anasayfa Haber macOS 10.15.5 İle Pil Sağlığı Yönetimi Özelliği Kullanıma Sunuldu

macOS 10.15.5 İle Pil Sağlığı Yönetimi Özelliği Kullanıma Sunuldu

macOS 10.15.5 Pil Sağlığı Yönetimi özelliği

macOS 10.15.5 güncellemesi ile merakla beklenen Pil Sağlığı Yönetimi özelliği sonunda kullanıma sunuldu.

Apple, bugün yayınlamış olduğu macOS 10.15.5 güncellemesi ile MacBook modellerinin pil ömrünü geliştirmek adına Pil Sağlığı Yönetimi özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde MacBook kullanıcıları üçüncü parti yazılımlara gerek kalmadan bataryaların durumu ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilecekler.

Bildiğiniz üzere Apple, yaklaşık bir ay kadar önce macOS Catalina 10.15.5 güncellemesini geliştiricilerin huzuruna sunmuştu. Aradan geçen bir aylık test sürecinin ardından merak edilen güncelleme geride bıraktığımız saatlerde tüm kullanıcılar için yayınlanmaya başlandı.

Yeni macOS güncellemesinin getirdiği en önemli yenilik ise Pil Sağlığı Yönetimi olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde MacBook’ların pilinin eskimesinin önüne geçmeyi hedefleyen Apple, aynı zamanda kullanıcılara daha uzun bir pil ömrü de sunmayı planlıyor.

macOS 10.15.5 Pil Sağlığı Yönetimi özelliği

Bildiğiniz üzere birçok MacBook kullanıcısı cihazlarını sürekli şarja takılı olarak kullanıyor. Cihazın sürekli şarja takılı olarak kullanılması ise pil sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

İşte tam da bu noktada Pil Sağlığı Yönetimi özelliği devriye giriyor. Bu özellik ise MacBook’un bataryasının tamamen şarj olmasını engelliyor. Bu özellik aktifken MacBook’un şarj düzeyi hiçbir zaman yüzde 100’e çıkamıyor. Böylece sürekli şarja takılı olarak kullanılan cihazın pilinin daha uzun ömürlü olması sağlanıyor.

macOS 10.15.5 Pil Sağlığı Yönetimi özelliği

Tüm bunların haricinde söz konusu bu özelliğin sadece Thunderbolt 3 portu üzerinden şarj olan MacBook modellerine özel olarak yayınlandığını da belirtmekte yarar var. Bu da yeni özelliğin yalnızca 2016 MacBook Pro ve 2018 MacBook Air sonrası modellerde kullanılabileceği anlamına geliyor.

MacBook Pil Sağlığı Yönetimi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Bugün yayınlanan güncellemeyle beraber kullanıma sunulan özellik uyumlu modellerde otomatik olarak aktif ediliyor. Ancak kullanıcılar otomatik olarak aktif edilen bu özeliği oldukça kolay bir şekilde kapatabiliyor. Eğer siz de bu özelliği kapatmak istiyorsanız, hemen aşağıda yer alan adımları izleyebilirsiniz.

  1. Ekranın hemen sol üst köşesinde yer alan Apple logosuna tıklayın.
  2. Karşınıza çıkan pencereden Sistem Tercihleri‘ni seçip, Enerji Tasarrufu seçeneğine tıklayın.
  3. Sonrasında ise Pil Sağlığı‘nı seçin.
  4. Hemen ardından karşısına çıkan ekrandan Pil Sağlığı Yönetimi‘nin seçimini kaldırıp sonrasında Tamam‘a tıklayın.

İlginizi çekebilir: iPhone 12, Lightning Yerine USB Type-C ile Gelebilir