Anasayfa Mobil Huawei Mate Xs Fiyatı ve Özellikleri

Huawei Mate Xs Fiyatı ve Özellikleri

Huawei’nin yeni katlanabilir ekranlı telefonu Huawei Mate Xs modeline yakından bakıyoruz.

MWC 2020 etkinliğinin iptalinin ardından Barcelona’da bir etkinlik düzenleyen Huawei, bu etkinlikte yeni katlanabilir telefon modelini ilk kez gün yüzüne çıkartmıştı. Peki, Huawei Mate Xs fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor?

Huawei Mate Xs Teknik Özellikleri

Boyutlar: 161.3 x 78.5 / 146.2 x 11 / 5.4 mm (kapalı / açık)
Ekran Boyutları: Tablet formundayken 8 inç, telefon formatındayken 6.6 inçlik ekran boyutuna sabitleniyor. 2480 x 1148 çözünürlüklü OLED ekran paneli
Bellek: 8 GB RAM
Depolama: 512 GB
İşlemci: 5G destekli Kirin 990
Kameralar: 40MP (ana) + 16MP (geniş)+ 8MP (telefoto) + ToF sensörü
Batarya: 55W hızlı şarj destekli 4.500mAh boyutundaki batarya
İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı EMUI 10
Fiyat: 2.704 dolar

Geçtiğimiz yıl kullanıcıların karşısına Mate X modeliyle çıkan Huawei, şimdi de küresel olarak satışa sunulacak olan Huawei Mate Xs modelini tanıttı. Tablet formundayken toplamda 8 inç büyüklüğe sahip olan Mate Xs, telefon formantındayken 6.6 inçlik bir ekrana sabitlendiğini görmekteyiz. Bunun dışında arka yüzeyde 6.38 inçlik ikincil bir ekrana ev sahipliği yapan katlanabilir telefon, tasarım açısından genel anlamda geçtiğimiz yıl duyurulan Mate X modelini anımsatsa da Mate Xs dayanıklı ekran özellikleri ile ön plana çıkmayı başarıyor. Özellikle menteşe tarafında yapılan iyileştirmelerin göze çarptığı Mate Xs’de geçtiğimiz yıl yaşanılan sorunlarında çözüme kavuştuğunu görmekteyiz.

Huawei Mate Xs, daha önceden belirtildiği gibi 5G destekli Kirin 990 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye ise 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı eşlik ediyor. Sahip olduğu bu donanım özellikleri ile kullanıcılara gayet yeterli bir performans vadeden Huawei, kamera kısmında da iddialı duruşunu sergilemeye devam ediyor.

Cihazın kameraları hemen yukarıdaki görselden de görebileceğiniz üzere yan kısmında yer alan panele konumlandırıldığını görmekteyiz. Bu kısımda ise bizleri 40 MP çözünürlüklü ana kamera, 20 MP geniş açılı kamera, 8 MP telefoto lensi ve ToF sensörü karşılıyor. Cihazın ön tarafına herhangi bir kamera kurulumuna yer verilmiyor.

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun ön plana çıkan özelliklerinden biri ise batarya ve hızlı şarj desteği olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısımdaysa 4.500mAh boyutundaki bir bataryaya sahip olan Mate Xs, aynı zamanda 55W’lık hızlı şarj desteğine de ev sahipliği yapıyor.