Anasayfa Haber Minecraft Dungeons Hatası Tüm Verilerinizi Silebilir

Minecraft Dungeons Hatası Tüm Verilerinizi Silebilir

Minecraft Dungeons Hatası

Minecraft Dungeons hatası sebebiyle bir anda sürücünüzde ne varsa ortadan kaybolabilir.

26 Mayıs tarihinde oyuncular ile buluşan ve aile dostu Diablo olarak nitelendirilen Minecraft Dungeons bilgisayarınızdaki tüm verilerinizi silebilecek bir hata ile gündemde. Mojang Studios, oyunun özel bir klasöre kurulması durumunda Minecraft Dungeons Launcher ve/veya oyunu kaldırırken ana dizini ve içindeki her şeyi de kaldırabileceğini paylaştı.

Bu da demek oluyor ki oyunu C:\Minecraft Dungeons klasörüne kurmanız ve daha sonra oyunu Windows Program Ekle veya Kaldır aracı ile silmeniz durumunda, C: sürücüsündeki tüm verileriniz de bir anda yok olabilir. Mojang’ın bu sorun hakkında bilgi sahibi olmasını ise bir Twitter kullanıcısı sağlamış. Kullanıcı oyunu sildiğinde oyunlarına ayırmış olduğu SSD’deki tüm oyunları da silinip gitmiş.

Mojang Studios sorunun sadece başlatıcısı olan sürümleri etkilediğini, Microsoft Store platformundaki sürümün ise güvenli olduğunun altını çiziyor. Başlatıcıyı yeniden başlatarak uygulanabilecek bir hotfix de neyse ki yayınlandı ve otomatik olarak yükleniyor. Stüdyo bir şeyleri silmeden önce kullanıcıların Bootstrap 166 veya üstü sürüme sahip olduğu konusunda emin olmalarını öneriyor. Bunu kontrol etmek içinse Settings>About>Bootstrap menüsünü takip etmeniz yeterli. 166 sürümünden düşük bir sürüme sahipseniz başlatıcıyı tekrar başlatmayı unutmayın.

İlginizi çekebilir: Minecraft Geliştiricisi Artık Mojang Studios Olarak Anılacak