Anasayfa Haber Xbox Series X, Eski Oyunlarda Yüksek Performans Gösterecek

Xbox Series X, Eski Oyunlarda Yüksek Performans Gösterecek

Xbox Series X Geriye Dönük Uyumluluk

Microsoft, Xbox Series X oyun konsolunun geriye dönük uyumluluk yeteneği sayesinde eski oyunlarda da en iyi performansı göstereceğinin altını çiziyor.

Microsoft ilk günden beri Xbox Series X oyun konsolunun bugüne kadarki en uyumlu konsol olacağı şeklinde iddia açıklamalarda bulunuyor. Şirket, bu tasarım felsefesi ışığında geriye dönük uyumluluk ve oyunların yeni donanım ile en iyi şekilde oynanabilmesine odaklanmış durumda.

Xbox Series X Program Yönetimi Müdürü Jason Ronald, geriye dönük uyumlu oyunların konsolda CPU, GPU ve SSD’nin tam gücü ile oynanabileceğinin altını çiziyor. Yani oyunlar ilk çıktığı platformdan daha iyi bir şekilde ve tepe performans ile çalışabilecek. Bu durumda bazı oyunların 30 FPS ile 60 FPS, bazılarının ise 60 FPS ile 120 FPS aralığında kare oranı sunabileceği belirtiliyor. Bu da iki kat daha fazla kare oranı anlamına geliyor.

Özel NVMe SSD oyun için yükleme zamanlarının ciddi oranda düşmesini sağlayacak. Ek olarak, yeni bir HDR rekonstrüksiyon tekniği, platform seviyesinde oyunlara HDR desteği ekleyebilecek ve sıfır performans etkisi yaratacak. Seçili oyunlar için 4K çözünürlüğe kadar renderleme veya anizotropik filtreleme gibi görsel iyileştirmeler de oluşturulabilecek.

İlginizi çekebilir: Xbox Series X Oyunları Duyuruldu