Anasayfa Haber Horizon Zero Dawn 2, PS5 Etkinliğinde Duyurulabilir

Horizon Zero Dawn 2, PS5 Etkinliğinde Duyurulabilir

Horizon Zero Dawn 2

Son paylaşılan raporlara göre Horizon Zero Dawn 2, Sony’nin özel PS5 etkinliğinde duyurulabilir.

2017 yılında PS4’e özel olarak çıkan Horizon Zero Dawn’ın devam oyunu bir süredir dedikodu halindeydi. Ortaya atılan çeşitli iddialarla ara ara gündeme gelen Horizon Zero Dawn 2 ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı.

Bildiğiniz üzere Sony, kısa bir süre önce PlayStation 5’in tanıtım tarihini açıklamıştı. Bu etkinlikte PS5 ile beraber piyasaya sunulacak olan oyunlarında tanıtımını yapacağını belirten Sony, yapmış olduğu açıklamayla beraber tüm oyuncuları heyecanlandırmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin hemen ardından ise Horizon Zero Dawn’ın görev tasarımcısı olan Blake Rebouche’in oyuncuları söz konusu etkinliği izlemeye davet ettiğini görmekteyiz.

horizon zero dawn 2 PS5 etkinliği

Şimdilik, Horizon Zero Dawn’ın geliştiricisi konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak Rebouche’nin açıklamalarından sonra yayınlanan raporlarda, serinin yeni oyunun PS5 özel etkinliğinde ilk kez gün yüzüne çıkartılabileceği tahmin ediliyor.

PlayStation 5 çıkış tarihi / PS5 çıkış tarihi

PS5 Etkinliği Ne Zaman Düzenlenecek?

Bildiğiniz gibi Sony, geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamayla beraber 4 Haziran 2020 tarihinde PS5 için özel bir etkinlik düzenleneceğini açıklamıştı. Bir saatten fazla süreceği belirtilen bu etkinlikte aynı zamanda PlayStation 5 oyunlarının tanıtılacağı da müjdelenmişti.

Tüm oyun sektörü 4 Haziran 2020 tarihine odaklanmışken, bugün Sony cephesinden sürpriz bir açıklama geldi. Bu doğrultuda yapılan açıklamada ise Sony, son zamanlarda ABD’de de devam eden protestolardan dolayı PS5 etkinliğinin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada yayınlayan firma, bu kısımdaysa ”Geride durup duyulması daha önemli olan seslerin işitilmesine izin vermek gerekiyor” ifadesine yer verdi.

İlginizi çekebilir: Red Dead Redemption 2’nin Türkçe Yamasına Az Kaldı