Anasayfa Haber Microsoft Dört Xbox Oyununu Diğer Platformlara Getirecek

Microsoft Dört Xbox Oyununu Diğer Platformlara Getirecek

Microsoft Dört Xbox Oyunu

Resmi Xbox Podcast yayını sırasında Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, mevcut dört birinci taraf Xbox-PC oyununun yakın gelecekte Sony PlayStation 5 ve Nintendo Switch gibi diğer konsollara da geleceğini doğruladı. Öte yandan, şu an için Starfield veya Indiana Jones’un gelmesini beklemeseniz iyi olur.

Spencer, diğer oyun platformlarına hangi oyunların sunulacağını belirtmeyi reddetti ancak bunların neler olabileceğine dair bazı bilgiler verdi. Tüm oyunların bir yıldan daha eski olduğunu söyledi ve bu oyunlardan ikisinin “topluluk odaklı oyunlar” olduğunu ekledi.

Phil Spencer diğer iki oyunun daha küçük oyunlar olduğunu belirtti. Bu oyunların hiçbir zaman büyük özel oyunlar olarak tasarlanmadığı ve artık Xbox ve PC platformlarındaki sınırlarına ulaşarak diğer oyun konsollarına gelebileceği belirtiliyor. Spencer amacın “bu oyunlardan daha fazla ticari değer elde etmek” olduğunu söylüyor. Spencer, bu iki oyunun diğer platformlarda başarılı olması halinde Microsoft’un bu oyunların devamını ya da en azından bu projelere benzer oyunlar yapabileceğini ima etti.

Spencer’ın doğruladığı şeylerden biri, 2023’ün en büyük Xbox birinci taraf oyunu Starfield’ın diğer platformlara gelmeyeceğiydi. Yaklaşan Indiana Jones oyunu da Xbox ve PC’ye özel olacak. Ayrıca Xbox hayranlarının Microsoft’un Xbox kütüphanesinin tamamının diğer konsollarda görünmesini beklememesi gerektiğini de söyledi.

Microsoft Game Studios Başkanı Matt Booty, ne olursa olsun Microsoft’un tüm oyunlarının Xbox’ta yayınlanacağını, bu oyunların tamamının Xbox Game Pass’te birinci gün lansmanları olacağını ve Game Pass’in yalnızca Xbox’ta mevcut olacağını ekledi.