Anasayfa Haber Xbox PC Oyunlarına Mod Desteği Geliyor: Yeni Xbox Store

Xbox PC Oyunlarına Mod Desteği Geliyor: Yeni Xbox Store

Xbox PC Oyunlarına Mod Desteği

Xbox Game Pass PC oyuncularının yakındığı oyun modlama konusu çözüme kavuşacak gibi görünüyor. Yeni Xbox uygulaması ise yeni değişikliklere sahip.

Yeni elden geçirilen Xbox Mağaza uygulaması oyunları keşfetmek, indirebilmek ve arkadaşlar arasında etkileşim için yeni değişiklikler getiriyor. Yeni uygulamanın Steam, Origin ve Epic Games platformlarına benzer bir yapıda olduğunu ve zamanla geliştirileceğini söyleyebiliriz.

Göze çarpan en büyük özellik ise oyunlara resmi mod desteğinin gelecek olması. Görünüşe bakılırsa bu destek kademeli olarak kullanıma sunulacak. Şu anda, Xbox Mağazası’nda mod desteği için yalnızca Into the Breach isimli tek bir oyun etkinleştirildi.

Xbox PC Oyunlarına Mod Desteği

Steam, modları yıllardır büyük ölçüde destekledi ve hatta bazı üçüncü taraf oyunlarda resmi Steam Atölyesi gibi önemli bir desteğe sahip. Epic Games ise bu konuda çalışmalarını sürdürüyor ve ileride kullanıma sunacaklar. Microsoft Mağazası’nı kullanan oyuncuların en çok şikayetçi olduğu konular ise oyun dosyalarında en ufak bile değişikliğin yapılamaması ve mod desteğinin eksikliğiydi. Yeni gelişmeler ise oldukça umut verici.

Into the Breach, resmi mod desteği alan ve Microsoft tarafından desteklenecek oyunların ilkini temsil ediyor. Yeni Xbox Store’un geçmişteki mağazadan bağımsız bir uygulama olduğunun altını çizelim. Yeni iyileştirmelerle birlikte daha fazla oyun için mod desteğinin aşamalı olarak eklenmesini bekliyoruz. Öte yandan Windows 10 için hazırlanan Xbox Store, yeni tasarımıyla diğer dijital oyun platformlarını andırıyor.

İlginizi çekebilir: Birçok EA Oyunu Steam Mağazasına Eklendi