Anasayfa Haber ARM Tabanlı Mac İşlemcileri WWDC 2020’de Tanıtılabilir

ARM Tabanlı Mac İşlemcileri WWDC 2020’de Tanıtılabilir

ARM Tabanlı Mac İşlemciler WWDC 2020

Uzun zamandır dedikoduları dolaşan ARM tabanlı Mac işlemciler ilk kez WWDC 2020 etkinliğinde karşımıza çıkabilir.

Apple bundan böyle yoluna Intel değil, ARM tabanlı kendi işlemcileri ile devam etmek istiyor gibi gözüküyor. Bildiğiniz üzere yıllardır şirketin kendi Mac işlemcileri üzerinde çalıştığı hakkında iddialar paylaşılıyor. Bu iddialar, bu ay dijital olarak gerçekleştirilecek olan WWDC 2020 etkinliği ile onaylanabilir.

iPhone ve iPad cihazlarda kullanılan ARM tabanlı A14 işlemciler üzerine kurulu olması beklenilen yeni çiplerin TSMC tarafından üretileceği söyleniyor. TSMC’nin aynı zamanda AMD ve NVIDIA için de işlemci ürettiğini not olarak düşelim. Apple kendi işlemcileri sayesinde Mac dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar modellerindeki bileşenler üzerinde de daha fazla kontrole sahip olacak.

Apple’ın ARM çipler ile Mac performansında büyük artış sağlayabileceklerini gördüğü ifade ediliyor. Özellikle de bunun grafik ve yapay zeka performansı tarafında olduğu söyleniyor. Ek olarak daha ince, hafif ve güç verimli modellerin de önü açılabilir. Şirketin PowerPC’lerden Intel çiplerine geçişte yaşadığı sorunlardan birisinin ise uygulama uyumluluğu olduğu hatırlatılıyor. Bu anlamda üretkenlik ve içerik yaratma uygulamalarının yeni çipler en iyi şekilde çalışması için optimizasyonlar gerekecek.

Bakalım 22 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan WWDC etkinliğinde bu yeni işlemcileri gerçekten görebilecek miyiz?

İlginizi çekebilir: Samsung T7 Touch İle Video Düzenleme Ve Taşınabilir Projeler

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version