Anasayfa Haber Google Meet Gürültü İptali Özelliği Web İçin Geldi

Google Meet Gürültü İptali Özelliği Web İçin Geldi

Google Meet Gürültü İptali

Google Meet servisi için beklenilen gürültü iptali özelliği ilk olarak web sürümü için sunuldu.

Google görüntülü konferans servisi Google Meet yeni bir özellik daha kazandı. Servis bundan böyle bir görüntülü görüşme sırasında arka plandaki gürültüyü otomatik olarak kaldırabiliyor. İlk olarak Nisan ayında duyurulan yapay zeka destekli gürültü iptali özelliği ilk olarak web istemcisi için sunulurken yakın zamanda Android ve iOS için de sunulacak.

Google özelliği ilk duyurduğunda, güncellemenin kullanıcıların bir Google Meet görüşmesi sırasında kesintilerin sınırlandırılmasına yardımcı olacağının altını çizmişti. Yapay zekanın gücünü arkasına alan özellik köpek havlaması, kalem tıklaması ve daha fazlası gibi arka plandaki dikkat dağıtıcı sesleri akıllıca filtreleyebiliyor.  Kullanılan algoritmanın gürültü ve temiz konuşma içeren karışık bir veri seti kullanılarak eğitildiğini paylaşılıyor.

Gürültü iptali özelliğinin web sürümünde varsayılan olarak aktif olduğu ifade ediliyor. Kullanıcılar ise özelliğin durumunu Ses ayarları altından görüp değiştirebilecek. Öte yandan, gürültü iptali ilk olarak G Suite Enterprise ve G Suite Enterprise for Education müşterilerine sunulacak.

İlginizi çekebilir: Google Meet Ücretsiz Oldu