Anasayfa Haber Google Meet Ücretsiz Oldu

Google Meet Ücretsiz Oldu

Google meet ücretsiz oldu

Google, video konferans servisi Meet’in ücretsiz olduğunu duyurdu.

Google Meet, daha önce Hangouts Meet olarak bildiğimiz dünyanın dört bir yanında genellikle işletmeler tarafından kullanılan başarılı bir video konferans servisi. İşletmelerin tercih sebeplerinin başında güvenli bir servis olması gösteriliyor. Dünyada yaşanan Covid-19 krizi ile birlikte Google Meet benzeri Zoom ve Microsoft Team gibi servisler kullanıcı istilasına uğramıştı. Bunun bilincinde olan Google ise kendi video konferans sistemini ücretsiz hale getirerek daha çok kullanıcıyı cezbetmek istiyor.

Google’a göre şu anda yaklaşık 6 milyon işletme ve hayatın her kesiminden kuruluşlar Google Meet’ı kullanıyor. Ancak Meet servisinin yalnızca işletmeler için değil okullar, hükumetler ve sivil insanlar tarafından da kullanılacak güvenli bir video konferans sistemi haline getirilmeye çalışıldığı belirtiliyor. 

Arama motoru devinin Meet servisini kullanmak isteyen kullanıcıların bir Google hesabına ihtiyacı olduğunu belirtelim. Ücretsiz kullanılmaya da 1-2 haftalık süreçte kademeli olarak geçilecek. 

Google Meet, Zoom ve Microsoft Team servislerinin dışında sosyal medya ağlarından da görüntülü görüşme özellikleri için hamleler görebiliyoruz. Birçok sosyal medya ağına sahip olan Facebook da bunlardan biri. Hatırlatmak gerekirse, yakın zamanda WhatsApp video grup görüşmelerindeki kişi sayısı 4’ten 8’e çıkartılmıştı

İlginizi çekebilir: Galaxy Note 9, One UI 2.1 Güncellemesi Alabilir