Anasayfa Haber Elektrikli Volkswagen Hatchback Avrupa’da Ön Siparişe Açılıyor

Elektrikli Volkswagen Hatchback Avrupa’da Ön Siparişe Açılıyor

Elektrikli Volkswagen

Volkswagen, elektromobilite stratejisi ile 2025 yılına kadar 1 milyon adet elektrikli araç satarak sektörde lider olmak istiyor.

Dünya otomotiv pazarı artık tamamı ile elektrikli araçlara kaymaya başladı. Tesla markasının getirdiği furya ile pek çok marka elektrikli son model araçlarını kullanıcıya sunmuş durumda. Kullanıcılar tarafından da kabul gören yeni nesil elektrikli araçlar hızını arttırarak hayatımıza girecek gibi görünüyor.

Volkswagen, füturistik bir tasarıma sahip olan yeni elektrikli hatchback araçların ön siparişini Avrupa için almaya başladı. Gelen habere göre ilk sevkıyat eylül ayında yapılmaya başlanacak.

Volkswagen ID 3, tasarımsal olarak Volkswagen markasının ikonik araçları olan Beetle ve Golf modellerinden esintileri taşıyor. Aracın piyasaya 3 farklı batarya seçeneği ile çıkması planlanıyor. Bu plana göre araçların 330, 420 ve 530 km batarya seçenekleri ile müşteriye sunulması bekleniyor. Ayrıca ID 3 otomobiller, 100 kW şarj gücü ile yüzde 80 şarj oranına 27 dakikada ulaşabilecek. Volkswagen ayrıca ID 3 modelinin bataryası için müşterilerine 8 yıl 160.000 km garantisi sunuyor.

Volkswagen ailesinin yeni üyesi olacak olan ID 3 toplamda 3 farklı model seçeneği sunacak. Bu modeller ID.3 1St, ID.3 1ST Plus, ID.3 1ST MAX isimleri ile görücüye çıkacak. Giriş seviyesi olan ID.3 1ST modeli standart donanıma sahip olacak. Buna ek olarak ID.3 1ST Plus modeli IQ light ve çift renkli iç ve dış tasarım seçeneklerini barındırıyor olacak. Serinin en dolu modeli olan ID.3 1ST Max ise IQ light ve özel iç dış tasarıma ek olarak kullanıcılara panoramik can tavan ve AR ön cam seçeneği sunuyor.

Volkswagen, yenilenen logo ve marka anlayışı ile yeni bir döneme giriş yaptığını bu araçlar ile tam anlamı ile kullanıcılara göstermiş olacak. Aracın Avrupa fiyatı için tahmin edilen fiyat bandı ise 46000 Euro ile 50000 Euro arası. Aracın ülkemize ne zaman geleceği ve fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Ford, Tamamen Elektrikli F-150 Kamyonet Üzerinde Çalışıyor