Anasayfa Haber DeepFaceDrawing Çizimleri Detaylı Portre Fotoğraflara Dönüştürüyor

DeepFaceDrawing Çizimleri Detaylı Portre Fotoğraflara Dönüştürüyor

DeepFaceDrawing

DeepFaceDrawing yapay zekası kabataslak yüz çizimlerini gerçekçi yüz portreleri haline getiriyor.

Çin Bilimler Akademisi bilim insanları tarafından geliştirilen yeni bir yapay zeka, basit çizimleri foto gerçekçi yüz fotoğraflarına dönüştürerek şaşırtıyor. DeepFaceDrawing kabataslak hatta eksik serbest el çizimlerini yüksek kaliteli görüntüler üretmek için yapay zekayı kullanıyor. Bu çizimleri yapanların çizim konusunda çok az eğitim almış insanlar olduğunun da altı çiziliyor.

Yapay zeka ayrıntılı göz kapağı veya dudak şekilleri gerektirmek yerine, yüzlerin ve yüz bileşenlerinin bir veritabanını başvuruyor ve her yüz bileşenlerinin birbiriyle nasıl çalıştığını düşünüyor. Gözler, burun, ağız, yüz şekli, saç tipi ayrı ayrı düşünülüyor ve daha sonra tek bir görüntü halinde birleştiriliyor.

Son zamanlarda derin görüntüden-görüntüye çeviri teknikleri, serbest el çizimlerinden hızlı bir şekilde yüz görüntülerinin oluşturulmasına izin veriyor. Öte yandan, mevcut çözümler eskizlere uygun olmaya meyilli ve bu nedenle girdi olarak profesyonel eskizler ya da kenar haritaları gerektiriyor. Bu sorunu çözmek için, makul yüz görüntülerinin şekil uzayını dolaylı olarak modellemek ve bir giriş çizimine yaklaşmak için bu alanda bir yüz görüntüsünü sentezlemek hedeflenmiş. Yöntemde girdi eskizlerinin yumuşak kısıtlamalar olarak kullanıldığı ve böylece kaba ve/veya eksik eskizlerden bile yüksek kaliteli yüz görüntülerinin üretilebilmesi sağlanmış.

Şimdiye kadar sentezlenen 17.000 eskize karşılık gelen fotoğrafların çoğunlukla Kafkasya ve Güney Amerika yüzleri olduğu görülüyor. Bunun kaynak verilerin bir sonucu olabileceği de tahminler arasında.

Teknoloji, Temmuz ayında sanal olarak gerçekleştirilecek olan SIGGRAPH konferansında gösterime girecek. Proje web sitesinde yazılım için kodun da yakında geleceği ibaresi yer alıyor.

İlginizi çekebilir: ABD Hava Kuvvetleri, İnsan ve Yapay Zeka Arası İt Dalaşı Düzenleyecek