Anasayfa Haber Twitter Sesli Tweet Özelliği İçin Testlere Başladı

Twitter Sesli Tweet Özelliği İçin Testlere Başladı

Twitter Sesli Tweet

Twitter sesli tweet özelliği için iOS kullanıcıları ile test sürecine başlandığını duyurdu.

Twitter her zaman olduğu gibi sınırlı sayıdaki kullanıcısı ile sesli tweet özelliği testlerine başlandığını duyurdu. Yeni özelliği kullanan tweet paylaşımlarında kullanıcının profil resmi ile bir oynatma tuşu yer alıyor. Tweet başına ses kaydı süresi ise 140 saniye olarak belirlenmiş durumda.

Platform, bazı zamanlarda 280 karakterin yeterli olmadığını ve bazı konuşma nüanslarının kaybolduğunun altını çiziyor. Buna karşı ise Twitter’ı nasıl kullandığınızı değiştirecek olan ve daha fazla insan dokunuşu sağlayacak olan bu özelliğe odaklanılmış.

Twitter Sesli Tweet

Sesiniz ile tweet atmak, metin ile yaptığınızdan çok farklı da olmayacak. Tweet attığınız kısımda dalga boyları bulunan yeni bir simge göreceksiniz. Burada profil fotoğrafınız ile altta bir kayıt tuşu yer alacak. Bu tuşa tıklayarak sesinizi kolayca kaydedebileceksiniz. Bu arada başta tweet başına sürenin 140 saniye olduğunu söylemiştik ancak söyleyeceğiniz daha fazla şey varsa, konuşmaya devam ettiğiniz sürece yeni bir sesli tweet için kayıt otomatik olarak devam edecek. Kaydınızı bitirdiğinizde ise Tamam tuşuna tıklayıp düzenleyici ekranına dönmüş olacaksınız. Paylaşımlarınız ise diğer tweet’ler ile birlikte akıştaki yerini alacak.

Testin şu an iOS için Twitter kullanıcıları ile yapıldığını da belirtelim. Önümüzdeki haftalarda ise diğer iOS kullanıcılarının da özelliği kullanmaya başlayabileceği belirtiliyor. Öte yandan, bunları herkes görüp, dinleyip yanıt verebilecek.

İlginizi çekebilir: Twitter, Fleets ile Hikayeler Kervanına Katıldı