Anasayfa Haber ARM İşlemcili Mac Bilgisayarlar Geliyor

ARM İşlemcili Mac Bilgisayarlar Geliyor

Arm işlemcili Mac bilgisayarlar

Apple, WWDC 2020 etkinliğinde Mac’lerde kendi ARM tabanlı işlemcisini kullanmaya başlayacağını açıkladı.

WWDC 2020 etkinliğinde yeni macOS Big Sur işletim sistemini tanıtan Apple, aynı zamanda ARM işlemcili Mac bilgisayarlar için de müjdeli haberi verdi. Bu doğrultuda yakın gelecekte piyasaya sunulacak olan Mac’lerin ARM tabanlı işlemcilerden güç alacağını belirten şirket, ayrıca Apple Silicon teknolojisini de duyurdu.

Yongalardan daha iyi bir performans alınması amacıyla geliştirilen bu silikon teknolojisi sayesinde aynı zamanda Mac’ler de daha güçlü bir hale gelecek. Kendi işlemcileriyle beraber enerji sarfiyatında ciddi avantajlar elde edilebileceklerine de dikkat çeken firma, güç tüketimi konusunda kullanıcıları bir hayli memnun edeceklerini de belirtti.

Arm işlemcili Mac bilgisayarlar
Arm işlemcili Mac bilgisayarlar

Tüm bunların haricinde WWDC 2020 etkinliği sırasında önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Apple ürünlerinin de benzer mimariye ev sahipliği yapacağı açıklandı. Böylece geliştiriciler ARM tabanlı sistemleri kullanarak Apple’a özel uygulamalarda geliştirebilecek ve geliştirdikleri bu uygulamaları Xcode sayesinde tüm yeni Mac bilgisayarlara hızlı bir şekilde entegre edebilecekler. Bununla birlikte Microsoft ve Adobe gibi şirketlerinde uygulamalarını yeni sistem ile uyumlu hale getirdiklerini de belirten Apple, aynı zamanda diğer firmalarında kısa süre içerisinde uygulamalarını yeni sisteme entegre edeceklerini de müjdeledi.

Apple Silicon

Bu geçiş sırasında kullanılacak olan işlemcinin ise daha önceden iPad Pro 2020 modellerinde kullanılan A12z Bionic olduğu da etkinlik sırasında duyuruldu. Tabi bu işlemcinin yeni Mac modelleriyle beraber ne kadar gelişeceği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Mac için tarihi bir gün” sözleriyle ARM tabanlı işlemcilere geçeceğini müjdeleyen Apple’ın CEO’su aynı zamanda ilk modelin ise 2020 yılının sonuna doğru piyasaya sürüleceğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir: Apple’ın Intel Mac Desteği Ne Zaman Bitecek?