Anasayfa Makale macOS Big Sur Beta Yükleme Rehberi

macOS Big Sur Beta Yükleme Rehberi

Kayıtlı geliştiriciler şu anda uyumlu Mac’lerine macOS Big Sur beta sürümünü indirebilir. İşte adım adım yapmanız gerekenler.

En son çıkan macOS sürümü Big Sur’un Beta sürümünü yüklemek istiyorsanız bunu hemen yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak bir Apple Geliştirici Programı üyeliği gerekiyor. Buradan kaydolabileceğiniz programın ücretli olduğunu hatırlatalım. Tamamlandığında, macOS Big Sur Beta’yı uyumlu Mac’inize nasıl indirip yükleyeceğinize dair bir dizi seçeneğiniz olacak.

Devam etmeden önce Mac’inizin desteklenen cihazlar listesinde olduğundan emin olun. Uyumluluk yelpazesi çok geniş ve Mac’inizin listede olması muhtemel olsa da, her şeyin yeşil ışık olduğundan emin olmak için yine de hızlı bir şekilde bakmak zarar vermez:

MacOS Big Sur Beta’yı İndirin

Bu yöntem, dosyalarınız ve ayarlarınız korunduğundan izlenecek en iyi yoldur. Ancak, yine de devam etmeden önce her ihtimale karşı her şeyi güvenli bir yere yedekleyin. Beta yazılımı ile uğraşırken, mümkün olan en güvenli yolu izlemek en iyisidir. Hiçbir zaman küçük bir sorunun değerli verilerinize nasıl mal olacağını bilemezsiniz.

  1. Tüm verilerinizi güvenli bir konuma yedeklediğinizi varsayarsak, Apple Developer Program web sitesinde oturum açın.
  2. İndirilenler etiketli bölüme gidin.
  3. Öne Çıkan İndirmeler altında , macOS Big Sur beta’yı bulacaksınız, yanındaki İndir düğmesine tıklayın ve Safari sizden macOS Beta Erişim Yardımcı Programını indirmenizi isteyecektir . Masaüstünüze kaydedin.
  4. Yardımcı programı çalıştırın ve kurulum için söylediklerini kabul edin.
  5. Şimdi Sistem Tercihleri’ni başlatın ve ardından Yazılım Güncellemeleri’ne tıklayın . Yeni macOS beta güncellemesinin birkaç saniye içinde göründüğünü göreceksiniz. Sadece kurun ve gereken işlemleri yapmasına izin verin.

Mac’iniz bu işlem sırasında birkaç kez yeniden başlayacaktır, bu nedenle kurulum sırasında cihazı olduğu gibi bırakmanız en iyisidir. Tamamlandığında, yeni macOS beta’yı normal şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.