Anasayfa Haber Nintendo Mobil Oyun İşinden Vazgeçebilir

Nintendo Mobil Oyun İşinden Vazgeçebilir

Nintendo Mobil Oyun

Mobil oyun işinde istediğini elde edemeyen Nintendo, büyük ihtimalle odağını başarılı olduğu yöne çevirecek.

Nintendo akıllı telefonlar için mobil oyun piyasasına ilk kez Miitomo adını verdiği uygulama ile 2015 yılında giriş yapmıştı. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar Mii karakterlerini kişiselleştirebiliyor ve diğerleri ile etkileşime geçebiliyordu. 2018’de ise uygulamanın sonu gelmişti. Şimdi ise 5 yılın ardından Nintendo’nun mobil oyun işinden de çekileceğine dair iddialar söz konusu.

Business Insider’a göre, Nintendo mobil piyasasına Wii U oyun konsolunun yaşadığı başarısızlık sebebiyle girmişti. Şirketin akıllı telefonlar için sunduğu oyunlar da pek bekleneni veremedi. Örneğin, şirketin ilk büyük isimli mobil oyunu Super Mario Run için tüm deneyimi yaşamak üzere tek seferlik ödeme istenmesi tepki çekmişti. Mario Kart Tour da abonelik modeli ile farklı bir yöntem denedi ancak bu da kullanıcılarca hoş karşılanmadı. Covid-19 salgını sürecinde de şirketin akıllı telefon oyunu işinde çaba göstermemesi ve gelirlerinin düşmesi şirketin yaklaşımını belirginleştirdi. Mayıs ayında Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa da şirketin mobil piyasası için yeni uygulamalar sunmaya çok hevesli olmadığı yönündeki açıklamaları bunun tam göstergesi oldu.

Şirketin Nintedo Switch ile konsol oyunculuğunda çok daha fazla başarı gösterdiği ortada. Hatta donanım satışları da şirketin önceki konsollarından daha fazla. Salgın döneminde Animal Crossing: New Horizons oyununun gelişi de yılın ilk yarısı için beklentilerin bile üstüne çıkılmasını sağladı. Kısacası, mobil oyunlardan kazanmaya şirketin başarılı olduğu tarafa odaklanması daha olası.

İlginizi çekebilir: Nintendo, 140 Bin Hesaba Daha Saldırıldığını Açıkladı