Anasayfa Haber Uygun Fiyatlı Xbox Series S İle İlgi Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Uygun Fiyatlı Xbox Series S İle İlgi Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

uygun fiyatlı Xbox Series
uygun fiyatlı Xbox Series S konsepti

Uygun fiyatlı Xbox Series S, Microsoft Oyun Geliştirme Kiti’nin sürüm notlarında ortaya çıktı.

Microsoft’un bir süredir Xbox Series X modelinin haricinde Lockhart kod adlı bir model üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Xbox Series X’in daha uygun fiyatlı versiyonu olarak tanıtılması beklenen bu modelin ise Xbox Series S olarak adlandırılması bekleniyor.

Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken, bugün Microsoft’un yeni oyun konsolunun varlığına ait yeni bilgiler ortaya çıktı. Microsoft Oyun Geliştirme Kiti Haziran 2020 sürüm notlarını üzerinde keşfedilen bilgilere göre bizleri AnacondaProfiling ve LockhartProfiling olmak üzere iki farklı referans kodu karşılıyor. Bu kısımda Anaconda‘nın Xbox Series X’in kod adı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda ise Lockhart’ın başlı başına yeni bir konsolu temsil ettiğini de söyleyebiliriz.

uygun fiyatlı Xbox Series s

Bunun yanı sıra yayınlanan raporlarda sürüm notları üzerinde keşfedilen referans kodlarının farklı özellik seviyelerini işaret ettiğinine de özellikle dikkat çekiliyor. Hatırlarsanız, kısa bir süre önce yapılan sızıntıyla beraber uygun fiyatlı Xbox Series S modelinin 12 GB RAM‘a ve 4TFlops gücünde bir grafik kartına sahip olacağı ileri sürülmüştü.

Bununla beraber yayınlanan diğer raporlardaysa söz konusu modelde herhangi bir disk sürücüne yer verilmeyeceği de belirtiliyor. Bu da uygun fiyatlı modelin tıpkı PS5 Digital Edition‘da olduğu gibi sadece dijital oyunları çalıştırabileceği anlamına geliyor.

Tüm bu detayları geride bırakıp fiyatlandırma kısmına geldiğimizde söz konusu konsolun Xbox Series X’in yarı fiyatına satışa sunulması bekleniyor. Yayınlanan raporlarda Xbox Series X‘in 400 dolardan satışa sunulacağını ele alırsak, Xbox Series S modelinin 200 dolardan piyasaya sunulacağını düşünebiliriz.

İlginizi çekebilir: Cyberpunk 2077 İçin Yeni Fragman Yayınlandı