Anasayfa Haber Amazon’dan Yenilenebilir Enerji Projesine Yatırım

Amazon’dan Yenilenebilir Enerji Projesine Yatırım

Dünyanın en değerli şirketlerinden Amazon, İklim Koruma Fonu kapsamında 2 milyar dolar yatırım yapacak.

Amazon, yeni yayınlanan bir blog yayınına göre temiz enerjiye olan bağlılığını artırıyor. Perakende devi, seçkin şirketlerin temiz enerji hedeflerine yardımcı olmak amacıyla bir para havuzu olan Climate Pledge Fund projesine 2 milyar dolar yatırım yapma planını açıkladı.

Amazon’un düşük karbon ekonomisi olarak adlandırdığı bu planda “vizyon sahibi şirketlere” fon sağlanacak. Böylece daha temiz bir enerji üretimine geçişi kolaylaştırmak için ödeme yapılacak. Şirket, bu geçiş sürecine katılacak herhangi özel bir şirket ismi vermese de fon için öncelikle ulaşım, enerji üretimi ve depolama gibi sektörlere odaklanacak.

Karbon Salınımı

Amazon ayrıca “İklim Rehberi” kapsamında çeşitli tarih hedefleri ve iklimsel planları ortaya koyuyor. Katılımcı firmaların ise bu rehbere olan bağlılığından emin olmak üzere blog yayınını kullanıldı.

Örneğin vaatlerin bir parçası olarak, ilgili şirketler (Amazon dahil) 2025 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji hedefi için faaliyetler yürütecek. 2040 yılına kadar ise “sıfır karbon” seviyesine ulaşmak için çaba sarfedecekler.

Özellikle 2025 yılı olmak üzere bu tarihlerde hedefe ulaşmak oldukça zor görünüyor. Ancak proje tüm insanlık için önem taşıyor ve arkasında Amazon gibi bir devin bulunması önemli artılardan.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version