Anasayfa Haber macOS Big Sur İle Yazılım Güncellemeleri Hızlanacak

macOS Big Sur İle Yazılım Güncellemeleri Hızlanacak

macOS Big Sur Yazılım Güncellemeleri

macOS Big Sur yazılım güncellemeleri Mac kullanıcılarını eskisi kadar bekletmeyecek.

Apple masaüstü işletim sistemi macOS için gelecek sonraki büyük güncelleme Big Sur beraberinde Mac kullanıcılarını memnun edecek bir yenilik ile daha geliyor. Buna göre, macOS Big Sur yazılım güncellemeleri hiç olmadığı kadar hızlı gerçekleşecek. Bunu sağlayansa arka planda yükleme yeteneği olacak.

macOS halihazırda yazılım güncellemelerini arka planda indirmeyi destekliyor. Öte yandan, yükleme tarafı ise farklı. Güncelleme indirildikten sonra yükleme süreci başlıyor ve tamamlanması için sistemi yeniden başlatmak gerekiyor. Apple sonunda bu süreci geliştirerek güncellemelerin arka planda gerçekleşmesini mümkün hale getirmiş. Böylece kullanıcılar için de Mac’lerini güncel ve güvenli tutmak kolaylaşmış olacak.

Apple, WWDC 2020 etkinliği sırasında bu sürecin teknik detaylarına ise inmedi. Hatta bu yenilikten bahsedilmedi bile. Henüz macOS Big Sur geliştirici betasında hala yüklemelerin uzun sürdüğünü not olarak düşelim. Yazılım güncellemeleri geliştirmesinin ise gelecek ay sunulacak olan yeni beta sürümü ile sağlanabileceği düşünülüyor.

Apple ayrıca, Mac’inizin herhangi bir müdahaleye karşı korunması için sistem birimine bir güvenlik katmanı eklemiş durumda. İmzalı sistem birimi, Mac’inizin arka planda yazılım güncellemeleri yüklemesine de yardımcı olacak.

macOS Big Sur açık betasının bu ay içerisinde yayınlanması bekleniyor. İkinci geliştirici betası ise önümüzdeki hafta paylaşılacak gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: macOS Big Sur Beta Yükleme Rehberi