Anasayfa Haber iPadOS için Gmail, Split View Desteğine Kavuştu

iPadOS için Gmail, Split View Desteğine Kavuştu

Gmail Split View

iPad kullanıcıları bundan böyle Gmail uygulamasının Split View desteğinden faydalanabilecek.

Apple son birkaç yıldır iPad tablet modellerindeki çoklu görev yeteneklerini geliştirmeye daha fazla odaklanmış durumda. Artık iPadOS olarak adlandırılan iPad işletim sisteminde kullanıcılar Split View özelliği sayesinde iki uygulamayı aynı anda kullanabiliyor. Son olarak, Gmail de Split View için destek sunmaya başladı.

Uzun zamandır Google tarafından sunulması beklenilen özelliğin sonunda sunulması birçok kullanıcının çoklu görev deneyiminin geliştirmesine katkı sağlayacak. 2015 yılında iOS 9 ile birlikte sistem seviyesinde sunulan Split View için desteğin neden bu kadar geciktiği ise aslında merak konusu.

Gmail ile Çoklu Görev ilerlemesi adı altında lanse edilen özellik sayesinde örneğin Gmail ve Google Takvim uygulamalarının aynı anda kullanılabileceği paylaşılıyor. Bu sayede bir e-postaya cevap verirken aynı anda programınıza da bakmanız mümkün olabilecek. Ek olarak, Google Fotoğraflar’dan resimleri kolayca Gmail’e sürükleyip bırakabileceksiniz.

Bu arada Gmail 6.0.200531 sürümü bundan 3 hafta önce yayınlandı ancak sürüm notlarında Split View desteğinden bahsedilmemişti. Şimdi ise destek herkes için aktif hale getirilmiş durumda.

Özelliği kullanabilmek içinse Ayarlar üzerinden birden fazla uygulamaya izin vermeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra Gmail uygulaması Dock’ta aktifken ekranın altında kaydırma yapıp başka bir uygulamayı sürükleyip açabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Gmail Çoklu İmza Desteği Sunmaya Başladı