Anasayfa Makale İncelemeler Pokemon Sword and Shield: Isle of Armor

Pokemon Sword and Shield: Isle of Armor

Isle of Armor

Pokemon Sword and Shield ile seride bir ilk olan Isle of Armor genişleme paketi bakalım oyunda neleri değiştiriyor?

Aslında Pokemon Sword and Shield hayli geniş ve kendi adıma doyurucu bir içerik sunuyordu. 400 Pokemon’un hepsini edinmeye çalışmak, bol bol çevrimiçi mücadelelerde yer almak, Shiny Pokemon (Normal Pokemon’ların aksine bu arkadaşlar farklı renkte oluyor), kulede en üst basamaklara tırmanmaya çalışmak… Kısaca Pokemon hayli uzun süreli bir oyun sunmayı başarmıştı.

Gigantamax Pokemon avları birçok kişi için yorucu olsa da yenilenen oyuncu bulma sistemiyle kolaylıkla diğer oyuncularla eşleşebiliyorduk. Pokemon tarihinde bir ilk olan açık dünya alanında yakalamaya çalıştığımız bu dev Pokemon’lar, bu kez çok daha geniş bir dünyada yeniden karşımızda.

Isle of Armor sevimli ve görece çok daha küçük bir hikâyeye ev sahipliği yapıyor. Ana oyunlarda her zaman dünyayı kurtarma görevine dönüşen senaryo burada yok. Elbette elinizdeki oyunun sürümüne göre farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve oyunun ana senaryosunu bu şekilde ilerletebiliyorsunuz.

Isle of Armor açık dünya bölümlerini genişletiyor

Senaryo görevleri hikâyenin kendisi gibi son derece basit hazırlanmış. Kısa süre içerisinde bitirebiliyor ve oyundaki diğer etkinliklere dalış yapabiliyorsunuz. DLC zaten bir açık dünya olarak tasarlandığı için diğer açık dünya oyunlarından çok da farklı bir şey göremiyorsunuz. Haritada bir nokta işaretleniyor, o bölgeye gidiyor, savaşıyor ve geri dönüyorsunuz. Burada deneyimi geliştiren şeyse elbette yolda yeni Pokemon’lar yakalamak ve Pokedex’i geliştirmek.

Eğer yeni bir Pokemon oyuncusuysanız ve çevrimiçi savaşlar size çekici gelmiyorsa yollara düştüğünüzde yakaladığınız Pokemon’lar yeterli gelecektir. Ama eğer harika Pokemon’larla savaşmak istiyorsanız, oyunun derinliklerine inmeli ve hayli vakit harcamaya hazırlıklı olmalısınız. Pokemon’ların potansiyelini belirleyen EV sistemi üzerinde uzmanlaşmalı, hangi Pokemon’un daha yüksek potansiyele sahip olduğunu anlamanız gerekiyor.

EV konusunda her şeyi öğrenseniz bile oyunda çok güçlü Pokemon’lara sahip olmanız normalde saatlerce, bazen günlerce süren çalışmalarınız sonucu mümkün oluyor. Pokemon Sword and Shield’in yeni eklentisi bu konu üzerine eğilmiş ve en azından antrenmanlar söz konusu olduğunda biraz kolaylık sağlamış.
Rekabetçi oyuncular için yapılan düzenlemeler dışında, oyuna eklenen yeni kozmetikler de son derece ilgi çekici.

Sonuç olarak Isle of Armor hem yeni Pokemon’ları hem de oyuna kattığı açık dünya alanlarının genişlemesiyle beni memnun eden bir eklenti oldu. Eğer benim gibi her Pokemon oyununda Pokedex tamamlamaya takıntılı bir oyuncuysanız, yeni eklenti paketi hoşunuza gidecektir.

İlginizi çekebilir: Pokemon Sword and Shield İncelemesi