Anasayfa Haber Super Mario Bros’un Kopyası 114.000 Dolara Satıldı

Super Mario Bros’un Kopyası 114.000 Dolara Satıldı

Super Mario Bros, çıkışından 35 yıl sonra 1985’teki sıfır hali ile tam 114.000 dolara satıldı.

1985 yılında Nintendo Entertainment System (NES) platformuna çıkış yapan dünyaca ünlü yapım Super Mario Bros, yapılan bir açık arttırmada rekor fiyata alıcı buldu. Oyun, piyasa çıkış yaptığı günden bu yana toplamda 40 milyondan fazla satış yapmayı başardı.
Super Mario Bros tüm zamanların en çok satan Mario oyunu olma unvanına sahip. Super Mario sahip olduğu satış başarısının yanı sıra, oyun sektörüne de büyük katkılar sağlamış oyunlardan biri olarak klasikler arasında yer almakta. 1985 yılında NES platformuna çıkarılan bu oyun, o dönem için durgun olan video oyun endüstrisinin canlanmasını sağlayan oyun oldu.
Rekor fiyata satılan Super Mario Bros oyununu bu denli özel kılan durum ise, 1985 çıkan versiyonun jelatininin dahi hiç açılmamış olması. Ayrıca, bu koleksiyon ürünü mukavvadan yapılan ek bir askı aparatına sahip. Askıları özel kılan durum ise onların sınırlı sayıda olması ve kara kutu oyunlarda kullanıyor olması. Dönem içerisinde plastik askıların yaygınlaşmasının ardından, mukavva olan askılar tedavülden kaldırıldı. Oldukça kısa bir süre mukavva askılı olarak satılan bu Mario oyunu, sahip olduğu mukavva kutu sebebiyle, normalde olması gereken değerden daha fazla koleksiyon değerine sahip.

Super Mario Bros 114.00 Dolara satıldı 

Texas menşeili HertageAuctions tarafından düzenlenen müzayedede, Super Mario Bros aldığı 29 teklifin sonucunda 114.000 dolara alıcı buldu. Teklifi veren kişi ya da kuruma dair ise henüz bir bilgi yok. Satılan popüler oyunların nadir sürüm ya da koleksiyon ürünleri, günümüz koşullarında bizler için ne yazık ki oldukça pahalı. Popüler oyunların sınırlı üretim koleksiyon versiyonları, uzun vadeli yatırım olarak yurt dışında oldukça sık başvurulan bir yöntem. Hem gelen ziyaretçilerinize sergileyebileceğiniz havalı oyuncaklarınız oluyor, hem de yatırımınız yıllar içerisinde ciddi anlamda kar marjı mutlu ediyor.