Anasayfa Haber Facebook, COVID-19 Bilgi Merkezi’nde Yanlış Bilgileri Soyutlayacak

Facebook, COVID-19 Bilgi Merkezi’nde Yanlış Bilgileri Soyutlayacak

facebook koronavirüs

Sosyal medya platformu Facebook, koronavirüs hakkında her geçen gün yaygınlaşan yanlış bilgilerle mücadele edecek.

Facebook, COVID-19 hakkında yanlış bilgilendirmelerin önüne geçebilmek adına bir adım daha atarak COVID-19 Bilgi Merkezi‘ne “COVID-19 Hakkında Gerçekler” adlı yeni bir bölüm ekliyor. Mark Zuckerberg, bu yeniliği kişisel Facebook hesabından şu sözlerle paylaştı; “Yeni özellik ‘çamaşır suyu içmek virüse karşı iyi geliyor’ gibi yaygın efsanelere son verecek”.

Zuckerberg ayrıca, şirketin maske takma konusundaki uyarıcı reklamlarını uluslararası boyutta genişleteceğini açıkladı. İnsanlara maske takmalarını hatırlatan bu uyarılar şu anda yalnızca ABD’deki Facebook ve Instagram platformlarında yer alıyor.

Şirket, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgileri paylaşan hesaplara ve o hesaplarla etkileşime girenlere uyarılar göndermek gibi bir dizi önlemi kullanıyor olsa da uzmanlar tarafından eleştirilmekten kurtulamadı. Uzmanlar, bu uyarıların yeterli olmadığını ve yanlış bilgilendirme yapan hesapların diğer kullanıcılara bildirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Sonuç olarak Facebook, her geçen gün koronavirüs hakkında yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için yeni adımlar aramaya ve bu adımları uygulamaya koymaya devam edecek gibi görünüyor.