Anasayfa Oyun The Last of Us Part 2 – Gözden Kaçabilecek 14 Detay

The Last of Us Part 2 – Gözden Kaçabilecek 14 Detay

the last of us 2

The Last of Us 2 detaylara önem veren bir oyun. Özellikle görselliğe değindiğimizde çoğu oyunda göremeyeceğimiz detaylar görüyoruz. Biz de sizin için bu detaylardan 14 tanesini listeledik.

Haziran ayında piyasaya sürülen ve kısa sürede PS4’ün en çok satan oyunlarından biri olmayı başaran The Last of 2 baştan aşağıya ince düşünülmüş detaylarla dolu. Bu detayları bazen çevrenizde, bazen oynanış çeşitliliğin içerisinde, bazen de karakterinizin animasyonlarında görebiliyorsunuz.

Sizler için hazırladığımız videoda hem The Last of Us 2 detaylarına değiniyor, hem de bazı oynanış ipuçları veriyoruz.

The Last of Us Part II kendini ve oyun dünyasını çok ciddiye alıyor ve bu ciddiyeti sonuna kadar size hissettirmeyi başarıyor. Detay seviyesi öyle bir noktaya taşınmış ki, oyunun ilk saatinde de, yirminci saatinde de sizi şaşırtacak bir detay görebiliyorsunuz. Naughty Dog oyundaki animasyon ve sinematik seviyesini yeni nesilde çıkacak tüm oyunları zan altında bırakacak kadar yükseltmiş. Ellie ve diğer karakterlerin jest ve mimikleri olabilecek en iyi şekilde oyuna aktarılmış. Böylece sahnede yaşanan tüm duygu ve his anında size geçiyor.

The Last of Us 2 Detaylarda Kaybolabileceğiniz Bir Oyun

Ama The Last of Us Part II detay söz konusu olduğunda çoğu firmanın çok üzerinde bir geliştirici. Ellie silahla ateş ettiğinde gerçekten odaklanıyor ve silah patlamasına uygun tepkiler veriyor. Düşmanını çakısıyla öldürürken yaşadığı zorlanmayla karışık hırsı yüzündeki her mimikten okuyabiliyorsunuz. Yağma yaparken üçgen tuşuna ardı arına basarsanız iki eliyle birden gördüğü her şeye saldırıyor. Elindeki silahla camı kırarken gerçekçi bir şekilde her seferinde yüzünü koruma altına alıyor. Etrafında dönerken karbon kopya aksiyon karakterleri gibi değil, çevresini kollayarak dönüyor. Darbe aldığında, darbenin şiddetine göre sendeleyebiliyor veya geriye doğru uçabiliyor.

Bir Naughty Dog oyunu oynuyorsanız etkileşim her şeyden önemlidir. Bu yüzden Dina ve Ellie’nin arasındaki dinamiklere ve duygusal yakınlaşmaya titizlikle yaklaşılmış. Oyunun bize karakterleri tanıttığı ilk saat sonunda Dina’ya o kadar çabuk alışıyorsunuz ki, onunla çıkılacak bir macera hayal kırıklığı değil, yeni bir heyecan oluyor. Elbette bu kez düşmanın sokak serserileri ve Tıkırdayanlardan çok daha tehlikeli olması da önemli bir heyecan sebebi. WLF ve Serafiler ilk oyuna göre çok daha organize ve ölümcül saldırılarla düşmanlarını ezip geçiyor. Eh, Washington, Seattle’da bu iki büyük güç birbiriyle çarpışırken, Ellie ve Dina da kendi fırsatlarını kolluyor.

İlginizi çekebilir: The Last of Us Part II İncelemesi