Anasayfa Haber Apple, ARM Tabanlı Mac Yongaları İçin TSMC ile Anlaşacak

Apple, ARM Tabanlı Mac Yongaları İçin TSMC ile Anlaşacak

Apple ARM

TSMC, mevcut mobil yongaların yanı sıra Apple’ın ARM işlemci siparişlerini de alacak.

Geçtiğimiz ay Apple, Intel’den vazgeçerek Mac’ler için kendi özel ARM silikonuna geçeceğini duyurdu. Şirketin bunu başarması için ise bir yarı iletken üretim partnerine ihtiyacı var. Yani tıpkı mobil A serisi Apple yongalarda olduğu gibi.

DigiTimes tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Apple’ın yine TSMC ile işbirliği yaptığını ve 2021 yılının ilk yarısı için bir üretim kapasitesi ayrılacağını belirtiyor. Apple zaten TSMC’nin mobil yongalar için en büyük müşterinden birisiydi ve muhtemelen en iyi seçenek TSMC’den başka bir üretici olamazdı.

Öte yandan ilk siparişler küçük bir bölümü kapsıyor olsa da yonga üreticisinin elinde potansiyel olarak büyük bir müşteri var. Analistler, Apple Silicon barındıran ilk Mac’lerin MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro modelleri olduğunu ve devamının geleceğini söylüyorlar. Apple ise iki yıllık bir süre içinde ARM mimarisine geçmiş olacaklarını açıkladı.

Böylece TSMC’nin en büyük müşterisi Apple olacak diyebiliriz. Son olarak DigiTimes’ın raporu, Apple’ın Mac’lerde ARM silikonlu USB denetleyicileri için ASMedia ile sözleşme yapacağını da belirtti.