Anasayfa Haber Diablo II 4K 60 FPS Remastered Videosu Nasıl Yapıldı?

Diablo II 4K 60 FPS Remastered Videosu Nasıl Yapıldı?

YouTube’da büyük ilgi çeken yeni bir Diablo II videosu, oyunun 4K çözünürlükte ve 60 kare saniye hızında nasıl olacağını gösteriyor…

YouTube’da yapay zekayı ve makine öğrenimi tekniklerini kullanarak eski oyunların yüksek çözünürlükte ve yüksek kare saniye oranlarında oynaynış videolarını hazırlayan Michael Reznor, bu defa da YouTube kanalında Diablo II’nin Remastered videosunu yayınladı.

 

2000 yılında çıkan ve 800×600 çözünürlükte 25 kare saniye kilide sahip orjinal oyunun 4K 60p’de oynanış videosu kısa süre içinde yüzbinlerce kişi tarafından izlendi.

Tabii ki tekrar vurgulamamız gerekir, bu Diablo II’ye çıkan bir mod ya da sizin oyunda yapabileceğiniz bir değişiklik değil. Oyun 800×600’de oynandıktan sonra kaydedilen görüntü üzerinde yapay zeka çalışıp, görüntüyü gelişmiş algoritmalarla iyileştiriyor ve animasyonları yumuşatmak için araya sahte kareler ekliyor. Sonuç olarak grafiklerin oldukça keskin ve animasyonların da 60 kare saniyede oldukça yumuşak ve gerçekçi göründüğünü söylememiz gerek.

Bunu Diablo 2’de yüzlerce saat geçiren oyuncuların yaptığı pozitif ve nostaljik yorumlarından da anlamak mümkün. Belki de Blizzard’ın oyunun özüne sadık kalarak Diablo II Remaster çıkarması için beklenen etkiyi bu video yapar.

Blizzard hayranlarının azımsanamayacak bir bölümü böyle bir beklenti içinde çünkü Diablo II hala türünün gelmiş geçmiş en iyi örneklerinden biri sayılıyor. Özellikle de Diablo III’ün serinin hayranlarının önemli bir kısmında hayal kırıklığı yaratmasından sonra. Elbette serideki her oyunun sevenleri, sevmeyenleri var, bu da oyun dünyasının ana sohbet konularından birisi…

Siz ne düşünüyorsunuz? Hangi Diablo Remastered olarak karşımıza çıkmalı?