Anasayfa Haber Steam, VPN ile Yapılan Alışverişlere Para Birimi Şartı Getirdi

Steam, VPN ile Yapılan Alışverişlere Para Birimi Şartı Getirdi

Steam vpn

Steam, VPN kullanarak farklı ülkelerin kur farkından yararlanan kullanıcılar için ödemede para birimi şartı getirdi.

Steam, VPN kullanarak bölgesel fiyat farklılıklarından yararlanan kullanıcıların sürekli kötüye kullanımı nedeniyle satın alma ve fiyatlandırma seçeneklerini düzenledi.

Horizon: Zero Dawn PC sürümünün Steam’e geldiğini biliyoruz. Örnek olarak bu oyun yayıncı tarafından kullanıcıların bölgesine göre fiyatlandırılıyor. Ancak bazı kullanıcılar, bu kısıtlamaları atlatmak ve oyunu daha düşük bir fiyata satın almak için VPN kullanma yolunu izliyordu.

Steam ise bu olaya dur demek istiyor. Şirket, artık satın alma işleminde kullanılan para biriminin satın alma işleminin yapıldığı ülkedeki birim ile aynı olmasına dikkat edecek. Yani Türk Lirası ile satın alan bir kullanıcı, başka bir para birimi ile fiyatlandırılan oyunu satın almak için ödeme yapamayacak.

Steam’in bu hamlesi, kullanıcıların ve ülkelerin satın alma gücüne göre adil bir fiyatlandırma sunmayı amaçlıyor. Nitekim asgari ücretin 233.55 dolar olduğu Arjantinde’ki bir kullanıcı ile ABD’deki bir kullanıcının satın alım gücü eşit değil.

Steam’in ülkeye ve bölgeye göre fiyatlandırma politikası tüm kullanıcılar tarafından beğenilen bir detay. Bunu suistimal etmek isteyen kullanıcılar ise artık daha sıkı kurallarla karşılaşacak.