Anasayfa Haber 8 Çekirdekli Tiger Lake-H Mobil İşlemci Ufukta Göründü

8 Çekirdekli Tiger Lake-H Mobil İşlemci Ufukta Göründü

8 Çekirdekli Tiger Lake-H Mobil İşlemci

10nm teknolojisini olgunlaştıran Intel, 2021 yılında yüksek performanslı Tiger Lake-H mobil işlemcilerini piyasaya sürebilir.

Intel’in 10nm üretim sürecinden faydalanan Tiger Lake mobil yongalarını çok yakında dizüstü bilgisayarlarda görmeye başlayacağız. Acer gibi büyük dizüstü bilgisayar markalarına hizmet veren OEM Compal’ın kurumsal belgelerine baktığımızda ise şirketin 10nm Tiger Lake mikro mimarisine dayanan 8 çekirdekli “Tiger Lake-H” işlemcisini piyasaya sürmeye hazırlandığını görüyoruz. Bu belgeler Mayıs ayında hazırlanmasına rağmen ayrıntılar yeni keşfedildi.

Buna göre Compal, Intel’in 2021 yılının ilk çeyreğinde 8 çekirdekli Tiger Lake-H işlemcisini duyurmasını bekliyor. Performansa odaklanan yeni CPU, 4 çekirdeğin üzerine çıkan ilk 10nm yonga olacak. H segmentine ait olarak, yeni 8 çekirdekli işlemci 35-45W aralığında bir TDP değerine sahip olabilirken daha üst düzey oyun ve iş bilgisayarlarında kullanılabilir.

8 çekirdekli “Tiger Lake-H” silikonu, Intel’in 10nm üretiminde verimliliğin iyileştiğine dair ilk gerçek işaretlerden birisi. Mavi takım, 10nm sürecini yalnızca U ve Y segmentlerinde (15W ve altı) kısıtlamıştı ve sadece ultra taşınabilir form faktörlerini ele aldı.

Şirketin yüksek performansa odaklanan en güncel Comet Lake mobil yongaları bildiğiniz üzere 14nm üretimine dayanıyor. Yaşanan gelişmeyle birlikte 10nm üretimi artık daha üst düzey ürün gruplarında da kullanılacak. Hatta daha sonrasında Intel’in 2021 yılında 10nm Alder Lake masaüstü işlemcilerini tanıtması bekleniyor. Bu işlemciler, muhtemelen büyük “Golden Cove” ve küçük “Gracemont” çekirdeklerini bir araya getiren Hybrid teknolojisine sahip olacaklar.