Anasayfa Haber TikTok’un Yeni Talibi Twitter Oldu

TikTok’un Yeni Talibi Twitter Oldu

Twitter TikTok

Microsoft sonrasında Twitter da TikTok alımı için adı geçen şirketler arasına dahil oldu.

Şimdiye kadar Microsoft, ABD operasyonlarını bünyesine katmak üzere TikTok ile görüşmeler yaptığını açık seçik söyleyen ilk şirket olmuşu. Öte yandan Çinli müzik-video paylaşım uygulaması TikTok için Twitter’ın da devrede olduğu ortaya çıktı.

İddialara göre Twitter, TikTok ile potansiyel bir birleşme üzerine ilk görüşmelerini yapmış durumda. Anlaşmanın ise yine TikTok’un ABD’deki operasyonlarını içereceğini ifade ediliyor. Bunun bir satın alma şeklinde olup olmayacağı ve ne kadar bir meblağdan bahsedildiği ise henüz net değil.

Şu an için iki tarafın da konuyla ilgili olarak sessizliğini koruduğu da tahmin edersiniz. Olayların bu noktaya gelmesi ise ABD Başkanı Donald Trump‘ın yakın zamanda TikTok’un ana şirketi ByteDance‘in (Tencent Holdings dahil) 20 Eylül tarihinden itibaren ABD’de işlem yapmasını yasaklayan bir icra emri imzalamasından sonra oldu.

ABD hükümeti, Çinli şirketler tarafından geliştirilen uygulamaların ülkenin ulusal güvenliği, dış politikası ve ekonomisine yönelik bir tehdit haline gelmesinden dolayı endişe duyuyor. Başkan Trump, platformun ülkede faaliyete devam etmesi için ByteDance’ın sosyal ağı bir ABD şirketine satmasını ve verilerin ülkede kalmasını talep ediyor. Trump’ın emri karşısında şaşıran TikTok ise yasal hamlelerde bulunmakla tehdit ediyor.