Güvenilir kaynaklarca elde edilen bilgilere göre Huawei Mate X2, içe doğru katlanabilen bir ekran ile beraber gelebilir.
Son olarak kullanıcıların karşısına Huawei Mate Xs modeliyle çıkan Huawei, yeni nesil katlanabilir telefon modelleri üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda Huawei Mate X2 modeli üzerinde çalıştığı iddia edilen şirketin, aynı zamanda bu modeliyle beraber içe doğru katlanabilen bir ekran tasarımına da kullanıcılara sunacağı ileri sürülüyor.
Daha önceden yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan Evan Blass’ın sızıntısına yanıt veren ünlü analist Ross Young’un açıklamalarına göre, Mate X2’nin Samsung ve BOE tarafınca temin edilecek olan içe doğru katlanabilir bir ekran ile beraber geleceğini görmekteyiz.
Söz konusu bu ekran paneli için Ocak ayında Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi‘ne bir patent başvurusunda bulunan teknoloji devinin, daha önceden belirtildiği gibi içe doğru katlanabilen bir telefon modeli üzerinde çalıştığını da gözlemlemekteyiz.
İçe doğru katlanabilen bir ekran tasarımını sembolize eden patent görsellerinde aynı zamanda Huawei’nin serinin yeni modeliyle birlikte katlanabilir telefon modellerinde farklı bir tasarıma geçiş yapacağına da şahit olmaktayız.
Şimdilik, Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda bahsi geçen bu modelin, Ekim ayında düzenlenecek olan Mate 40 lansmanı sırasında resmi olarak tanıtılacağı tahmin ediliyor.
Patent Görselleri:




