Anasayfa Haber Kodi 19 Matrix Alpha Sürümü Hazır

Kodi 19 Matrix Alpha Sürümü Hazır

Kodi 19 Matrix Alpha

Birçok yeniliği beraberinde getirecek olan Kodi 19 Matrix alpha sürümü yayınlandı.

Kodi tarafından Kodi 19 Matrix için ilk alpha sürümü duyuruldu. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılara birçok yenilik sunuluyor. Bunlar arasında AV1 için yazılımsal kodlama, Matrix ilhamlı müzik görselleştirme, altyazılar için görsel iyileştirmeler, GUI geliştirmeleri ve daha fazlası bulunuyor.

Kodi, bunun bir alpha sürümü olduğunun ve kullanıcıların muhtemel hatalar ile karşılaşacağının altını çiziyor. Kodi 19 herkes için çıkış yapmadan hatalarının çözülmesi için beta ve deneme sürümü aşamalarında geçecek.

Medya oynatıcının Python 2 desteğini bıraktığını ve Kodi uzantıları için artık Python 3 geçişi yapılması gerektiğini de belirtelim. Açıklamaya göre, geliştiriciler eklentilerini Python 3’e güncellediklerinde eklentiler Kodi 19’da yeniden etkinleştirilecek. Mevcut eklentilerin bir hafta içerisinde hazır hale getirilmeye başladığı ancak henüz hepsinin aktarılmadığı da bilgiler arasında.

Kodi 19 en son Mart ayında duyurulduğunda jailbreak uygulanmış tvOS cihazlarında çalışabileceği ve 32-bit iOS cihazlar için desteğin kaybedilebileceği duyurulmuştu. Yeni sürümün ne zaman kararlı hale geleceği ve herkes için sunulacağı ise henüz belli değil. Öte yandan, Kodi 18’in son haline gelmesinden ve ekibin tamamen bu sürüme odaklanmasından dolayı çok fazla beklemeyeceğimizi tahmin edebiliriz.