Anasayfa Haber Bülten Monster Notebook Yeni Semruk Serisini Duyurdu

Monster Notebook Yeni Semruk Serisini Duyurdu

Monster Notebook’un Semruk serisi dizüstü bilgisayarlar, “Gaming PC” kategorisindeki masaüstü cihazları hedef alıyor.

Türkiye’nin en bilinen oyun bilgisayarı markası Monster Notebook, teknoloji tutkunlarına yeni teknolojileri sunmaya devam ediyor. Performans ve kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak üretilen Semruk serisi Monster Notebook’lar, tüm Monster Notebook mağazalarında ve dijital satış kanallarında kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Türk mitolojisinin yenilmezlik ile özdeşleşen figürü, bir kanadıyla Ay’ı, diğer kanadıyla Güneş’i kapatan çift başlı ve bakır pençeli kartal Semruk’tan ilham alınarak tasarlanan Semruk serisi Monster Notebook’lar, masaüstü seviyesindeki güçlü donanım konfigürasyonuyla geliyor.

Donanım ve Performans

Tüm Monster Notebook serilerinde olduğu gibi donanım özelleştirme opsiyonuna sahip Semruk’ların başlangıç modeli Semruk S7 V7.1; yeni nesil Intel Core i7 10700K işlemci ile 8 çekirdek, 16 MB önbellek, 3.8 GHz’e kadar hız ve Intel Z490 chipset özellikleri ile AAA oyunlara hitap ediyor.

Ekran kartında, NVIDIA Turing mimarisi ile desteklenen GeForce RTX 2070 SUPER kullanılan Semruk S7 V7.1 daha fazla çekirdek sayısı, yüksek saat hızları ve yüksek hızlı bellek ile dikkat çekiyor.

Serinin üst segment modellerinden GeForce RTX 2080 SUPER ekran kartlı Semruk S7 V7.2.2 ise dünyanın en güçlü ve en hızlı oyun işlemcisi Intel Comet Lake Core i9-10900 işlemcisiyle Comet Lake-S mimarisi, 5.3 GHz’e kadar hız, 10 çekirdek ve 20 iş parçacığı, 20 MB önbellek ile Intel® Z490 Chipset’i bir araya getiriyor.

Görüntü Kalitesi ve Ekran

17.3 inç boyuttaki ekranları ile Semruk’lar kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklılaşan ekran özellikleri sunuyor. Semruk S7 V7.1, FHD (1920×1080) çözünürlük ve 240Hz yenileme hızı sağlarken, %100 sRGB + %77 Adobe RGB, %75 NTSC Color Gamut, 1000:1 kontrast oranı ve 300 Nit parlaklık özellikleriyle dikkat çekiyor.

Semruk S7 V7.2.2’lerde ise %100 sRGB + %100 Adobe RGB geniş renk aralığı ve 17.3” UHD 4K (3840×2160) ekran ve NVIDIA G-SYNC teknolojisi ile görsel doygunluğu yaşamak mümkün. Ayrıca S7 V7.2.2’lerin %96 NTSC Color Gamut, 1200:1 kontrast oranı, 400 Nit parlaklık özellikleri sayesinde yüksek renk doğruluğu ile baskı, fotoğraf ve video işlemlerinde gerçek sonuçlar elde edilebiliyor.

Bununla birlikte, GeForce RTX GPU’lardaki Tensor Çekirdekleri adı verilen özel yapay zekâ destekli işlemcilerle desteklenen DLSS 2.0 ile oyuncuların Ray Tracing deneyimi geliştirilmiş.

Oyun Deneyimi

128 GB’a kadar genişletilebilen RAM seçenekleri sunan Semruk’lar, 3 adet M.2 NVMe ve 1 adet M.2 SATA disk destekliyor. Intel Wi-Fi 6 AX201 kablosuz ağ kartı bulunduran Semruk serisi, özelleştirilebilir RGB klavye ve Sound Blaster Atlas ses çözümlerini de sunuyor.

Özelleştirilebilir RGB klavye sayesinde kullanıcılar her tuşa ayrı renk atayabiliyor ve favori aydınlatma profillerini kaydedebiliyor. Cihazlarda, aynı anda istenilen kadar tuşa basılmasını mümkün kılan N-Key Rollover ve parmak izi okuyucu özellikleri de mevcut.

Monster Notebook Semruk

Sound Blaster Atlas, 3D ses teknolojilerini deneyimlemeye olanak sağlıyor. Kullanıcılar 2 hoparlör ve 1 subwoofer ile ses standartlarını kendileri belirleyebiliyor. Ayrıca, Super X-Fi jack girişi de bu teknolojilerin bir destekçisi.

Semruk serisi Monster Notebook’lar hakkındaki tüm teknik bilgilere Ankara, İzmir, İstanbul, Dubai ve Lefkoşa’daki Monster Notebook mağazalarından veya www.monsternotebook.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.