Anasayfa Haber Özel Tasarım RTX 3000 Ekran Kartları Gecikmeyecek

Özel Tasarım RTX 3000 Ekran Kartları Gecikmeyecek

RTX 3000 ne zaman çıkacak

Ampere mimarisini temel alan GeForce ekran kartları çok yakında tanıtılacak. Markaların özel tasarımları ise görünüşe bakılırsa bizi fazla bekletmeyecek.

NVIDIA, resmi hesabından yaptığı paylaşımla birlikte 31 Ağustos tarihi üzerinde yoğunlaşmıştı. Bu tarihte RTX 3000 serisi ekran kartları tanıtılabilir veya erken bir ön izleme sunumu görebiliriz. Ancak Tweaktown’ın kaynaklarına göre NVIDIA’nın yakında çıkış yapacak Ampere ekran kartlarıyla birlikte özel tasarım kartlar da piyasaya hızlı bir çıkış yapacak.

NVIDIA normalde önce kendi standart tasarım (Founders Edition) kartlarını duyuruyor. Haftalar sonrasında ise üçüncü parti ortaklar kendi özel tasarımlarını yavaş yavaş piyasaya sürüyor. Bildiğiniz üzere bu kartlar özel soğutma tasarımları, yüksek saat hızları ve farklı ince ayarlamalar ile birlikte gelebiliyor. Kaynaklardan bilgilere bakılırsa Ampere duyurusunun hemen ardından Eylül ayında özel modelleri piyasada görebileceğiz.

Bununla birlikte 9 Eylül ve 17 Eylül olarak iki farklı tarih verildi. Yani 31 Ağustos’ta GeForce Ampere kartlar hakkında bir parça bilgi edinebiliriz. Gerçek versiyon 9 Eylül tarihinde gelebilir ve ardından 17 Eylül’de üçüncü parti ortakların tasarımların duyuruları gerçekleşebilir.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda ASUS’un ROG Strix 3080 Ti tasarımının bir görseli sızdırılmıştı. Farklı markaların RTX 3000 tasarımları muhtemelen şu an hazır bir halde ve resmi duyuruyu bekliyor. Yeni NVIDIA Ampere yongaları bekleyen meraklılardan biriyseniz kısa bir süre daha beklemeniz gerekecek :)