Anasayfa Haber Windows 10 Panolar ile Kopyala Yapıştır Deneyimi Yakında Değişebilir

Windows 10 Panolar ile Kopyala Yapıştır Deneyimi Yakında Değişebilir

Windows 10 Panolar Kopyala Yapıştır

Yeni özellikler ve geliştirmelerle desteklenen panolar, kullanıcıların yıllardır alıştığı kopyala yapıştır işlevinin yerini alabilir.

Microsoft, geçen yıl Windows 10X’i ilk kez duyurduğunda, işletim sistemini Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için tasarladığını açıklamıştı. Ancak kısa bir süre önce planlar değişti ve Windows 10X’in ilk olarak tek ekranlı dizüstü bilgisayarlara geleceğini öğrenmiştik. Mayıs ayının sonlarına geldiğimizde, Windows 10X özelliklerinden bazılarının Windows 10’a ekleneceği bildirilmişti. Şimdi ise modüler işletim sisteminin bazı temel özelliklerinin çok daha kısa sürede kullanıma açılacağı anlaşılıyor.

Windows 10 Panolar Kopyala Yapıştır

Microsoft, Windows 10 20185 derlemesi ile emoji, GIF’ler ve hatta pano içeriği eklemenize izin veren yeni bir panel hazırlığında. Bu panel bazı yeni özelliklere sahip ve daha iyi bir deneyim sunmak için yeniden tasarlanıyor. Windows 10’un yeni paneli, semboller ve kaomojilere erişime izin verecek. Bu panel ayrıca, yakın zamanda panoya kopyaladığınız öğelerin listesini görmenizi sağlayan “Pano geçmişi” adlı bir özelliği de yanında getiriyor.

Pano geçmişi metinleri, resimleri, HTML içeriğini desteklerken cihazlar arasında senkronize edebilme imkanı sunuyor. Ayrıca panonun geçmişini silebilir veya bu özelliği Ayarlar’dan tamamen kapatabilirsiniz. Burada son kopyalanan içerikler anlık olarak görüntüleniyor ancak henüz yalnızca 25’e kadar metin girdisi kaydedebiliyor.

Yeni geliştirmeler ve işlevler, Windows’ta günlük çalışmayı çok daha kolay hale getirebilir ve alışılageldik kopyala-yapıştır işlevinin geleceğini değiştirebilir. Kullanıcılar ise işlerini çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yapabildiği takdirde yeni kullanım şeklini tam olarak benimseyebilir.

Windows 10 Panolar Kopyala Yapıştır

Windows 10 Build 20185 şu an için yalnızca Windows Insider programının üyeleri tarafından kullanılabiliyor. Testler ve geri bildirimler sonrasında ise yeni özellik tüm kullanıcılara sunulacak.