Anasayfa Haber Oculus VR, Facebook Hesabı Gerektirecek

Oculus VR, Facebook Hesabı Gerektirecek

Oculus VR Facebook

Oculus VR başlık sahibi olanların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyor.

Ekim ayı itibarıyla Oculus VR başlığı sahiplerinin cihazlarını kullanmaya devam edebilmeleri için bir Facebook hesabına ihtiyaçları olacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bir Oculus cihazını ilk kez kullanacak herkesin Facebook hesabına giriş yapmasının gerekeceğinin altı çizilmiş durumda. Mevcut Oculus sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin ise e-posta adresleri ile ilişkilendirilmiş olan mevcut Oculus hesaplarını kullanabilecekleri paylaşılıyor.

Öte yandan, 2023 yılında bu hesapların artık desteklenmeyeceği ve tam işlevlerin kaybolacağı belirtiliyor. Tabii ki kullanıcıların işlevleri geri kazanmaları için Oculus hesaplarını Facebook hesapları ile birleştirmeleri gerekecek.

Şirket, hesapları birleştirmeyen kullanıcılar için “Satın aldığınız içeriği kullanmaya devam etmenizi sağlayacak adımlar atacağız ancak bazı oyunların ve uygulamaların artık çalışmayabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Oculus, değişikliğin tek bir oturum açma ile sunulan kullanım kolaylığının yanı sıra, Facebook Horizon gibi yaklaşan sosyal VR özelliklerinden kaynaklandığını iddia ediyor. Yine de, Facebook kullanıcıları için bu özellikleri erişilebilir kılmak üzere Oculus hesaplarına yönelik desteğin neden sona ermesi gerektiği açık değil.

Bu arada hesapları birleştirdikten sonra bile ayrı bir VR profilini koruyabileceksiniz. Sadece Facebook profilinizin, Oculus hesabınızla birleştirdikten sonra yalnızca kendinize görünecek şekilde ayarlandığından emin olmanız gerekiyor. Ardından, Oculus arkadaşlarınız sizi Facebook adınızla bulamayacak.