Anasayfa Haber Windows 10, Çok Farklı Bir Başlat Menüsü Tasarımı Kazanabilir

Windows 10, Çok Farklı Bir Başlat Menüsü Tasarımı Kazanabilir

Microsoft, yayınladığı yeni bir video ile bugüne kadar hiç görmediğimiz bir Başlat Menüsü tasarımı gösterdi.

Microsoft, birkaç ay önce yeni bir Başlat Menüsü tasarımı paylaşmıştı ve bu değişiklikler Windows Insider’lara sunulmuş durumda. Yeni Başlat Menüsü’ndeki daha ince tasarım, logoların arkasındaki düz renkli arka plakaları kaldırırken döşemelere yarı saydam bir arka plan ekliyor. Kimi kullanıcılar ise menüde köklü değişiklikler olmadığı yönünde görüşler belirtiyordu.

Başlat Menüsü TasarımıAncak duruma bakılırsa Başlat Menüsü tasarımında çok daha büyük değişiklikler yapılabilir ve yeni bir dizayn yoluna gidilebilir. Microsoft, yakın bir zaman önce yeni simge sistemini gözler önüne seren yeni bir video yayınladı. Bu klipte çarpıcı bir görünüme sahip çok farklı yapıdaki Başlat Menüsü tasarımı gözlerden kaçmıyor. Videonun sonlarına geldiğimizde ise hayal kırıklığı yaratan mevcut menü tasarımını görüyoruz.

Başlat Menüsü ile birlikte Windows 10 simgelerinin değişeceğini çok daha öncesinde öğrenmiştik. Şirketin gelecekte bu tarz bir menüyü uygulamaya koyup koymayacağı henüz belli değil. Yayınlanan video ise bunun mümkün olabileceğini gösteriyor.

Microsoft, yeni simge tasarımından bahsederken şunları söylüyor:

Misyonumuz güzel, hareketli ve uyumlu bir simge sistemi oluşturmak. Ortaya çıkan One Microsoft simge tasarım dili, Microsoft’a özgü ve marka kişiliğimizi yansıtıyor.”