Anasayfa Haber Apple, iPhone XR ve iPhone 11 Pro Üretimini Durdurabilir

Apple, iPhone XR ve iPhone 11 Pro Üretimini Durdurabilir

Apple iPhone XR ve iPhone 11

iPhone 12 serisini duyurmaya hazırlanan Apple, yeni iPhone modellerinin ardından iPhone XR ve iPhone 11 Pro üretimini durdurabilir.

iPhone 12 lansmanına az bir süre kalmışken, Apple’ın yeni iPhone modellerini piyasaya sürdükten sonra nasıl bir strateji izleyeceği ortaya çıktı. Apple’a yakınlığıyla bilinen iAppleTimes tarafınca paylaşılan bilgilere göre, teknoloji devinin iPhone 12 lansmanının ardından iPhone XR ve iPhone 11 Pro modellerinin üretimini durduracağını görmekteyiz.

Hatırlarsanız, Apple iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modellerini tanıttıktan sonra iPhone XS ve iPhone XS Max modellerini resmi mağazadan kaldırmıştı. Bu yıl yine benzer bir hamleye imza atmaya hazırlanan Apple, şimdi de iPhone 11 Pro modellerinin yerine iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerini piyasaya sunmayı planlıyor.

Bununla beraber yine aynı şekilde 2018 yılında tanıtılan iPhone XR modelinin de üretimini durdurmayı planlayan Apple’ın, söz konusu bu modelin yerineyse iPhone SE 2020 modelini indirimli fiyattan satacağı iddia ediliyor.

Böylece iPhone XR ve iPhone 11 modellerinin satışına devam edeceği belirtilen şirketin, ayrıca iPhone 12 lansmanından sonra iPhone 11 fiyatı üzerinde de yaklaşık olarak 150 dolarlık bir indirime gideceği konuşuluyor.

Tabi, şimdilik Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtmekte yarar var. Fakat Apple’a yakınlığıyla bilinen kaynaklar, iPhone 12 lansmanından sonra iPhone 11 ve iPhone SE 2020 modellerinin indirimli fiyattan satışa sunulacağına da kesin gözüyle bakıyor.