Anasayfa Haber Apple, iPhone 12 İçin Radyasyon Seviyesini Düşürecek Bir Güncelleme Yayınlayacak

Apple, iPhone 12 İçin Radyasyon Seviyesini Düşürecek Bir Güncelleme Yayınlayacak

iPhone 12 Radyasyon Seviyelerini Düşürecek Güncelleme

iPhone 12 akıllı telefonun yüksek radyasyon seviyeleri nedeniyle Fransa’da satışının yasaklandığını sizlerle paylaşmıştık. Reuters’ın haberine göre Apple’ın Fransız düzenleyicilerin talebini karşılayacak ve iPhone 12’nin radyasyon seviyelerini düşürecek bir yazılım güncellemesi yayınlamak için çalıştığı ifade ediliyor.

Apple’ın iPhone 12’nin Fransa’da yasaklanmasını önlemek için 2020 yılında resmi olarak piyasaya çıkmadan önce bu sorunu bildiği ve çalışanlara bu konuda sessiz kalmaları talimatı verdiği bildirilmişti. Olayın şirkete hukuki bir yansımasının olmayacağı söyleniyor.

Apple yayınlanan yazılım güncellemesinin düzenleyiciler tarafından kullanılan bir test protokolüne uygun olduğunu ve sorunun kullanıcılar için bir sağlık riski oluşturmadığını söyledi. Fransa’nın iPhone 12’yi yasaklama yönünde baskı yaptığı haberlerinin ardından Belçika da cihazla ilgili kendi sağlık incelemesini başlattı.

ANFR veya ulusal frekans kurumu, Fransa’daki tüm radyo frekanslarını yönetiyor ve iPhone 12’nin radyasyon seviyelerinin güvenlik seviyelerinde olduğundan emin olmak için kendi testlerine başlayacak. Cihaz testleri geçerse satışları devam edecek.