Anasayfa Haber Messenger Rooms, Arka Plan Özelleştirme Özelliğine Kavuştu

Messenger Rooms, Arka Plan Özelleştirme Özelliğine Kavuştu

Messenger Rooms Arka Plan Özelleştirme

Messenger Rooms, arka plan özelleştirme konusunda yenilikler sunuyor.

Facebook, Messenger Rooms servisine yeni işlevler eklemeyi sürdürüyor. İlk olarak Nisan ayında hayata geçirilen servis, kullanıcıların Messenger veya Facebook üzerinden görüntülü görüşme başlatmasını ve Facebook hesabı olmasa bile arkadaşlarını sohbete dahil etmesini sağlıyor. Son olarak gelen Messenger Rooms arka plan özelleştirme özelliği ise kullanıcıların sohbeti daha renkli hale getirmesini mümkün hale getiriyor.

Yeni özellik şu an için yalnızca mobil cihazlarda mevcut ve kullanıcılar kullanmak istedikleri herhangi bir fotoğrafı arka planları olarak ayarlayabiliyor. Bu yenilik, artırılmış gerçeklik (AR) efektlerini kullanma yeteneği ve 360 derece arka planlar dahil olmak üzere mevcut özelliklerden de ayrışmış durumda. Bu arada geçen ay Facebook’un Messenger Rooms’da canlı yayınlara izin vermeye başladığını da hatırlatalım.

Özel arka plana ek olarak, Messenger kullanıcıların uygulamasında artık daha kolay bir şekilde Room oluşturmalarına, paylaşmalarına, yönetmelerine ve katılmalarına izin veriyor. Room oluşturma düğmesi de Sohbetler sekmesinde daha görünür hale getirilmiş durumda. Kullanıcılar ayrıca, davet edildikleri odaları Sohbetler sekmelerinin en üstünde kolayca bulabilecek. Varsayılan, önerilen veya özel etkinlik içeren bir Room oluşturma, gelecekte bir başlangıç tarihi ayarlama ve kitle seçiminizi özelleştirme seçenekleri de yeniliklerden.