Anasayfa Haber Xiaomi, 3. Nesil Ekran Altı Kamera Teknolojisini Duyurdu

Xiaomi, 3. Nesil Ekran Altı Kamera Teknolojisini Duyurdu

Xiaomi ekran altı kamera teknolojisi

Xiaomi, YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu video ile beraber 3. jenerasyon ekran altı kamera teknolojisini duyurdu.

Parmak izi okuyucuların ekran altına yerleştirilmesinden sonra şimdi ise sıra ekran çentiğinden de kurtularak selfie kamerasının da ekran altına yerleştirilmesine gelmiş durumda. Bu doğrultuda ise akıllı telefon üreticileri yeni nesil telefonlarında ekran çentiğini kaldırarak ekran altı kamera teknolojisine geçmeyi planlıyor. Hatırlarsanız, bu konuyla ilgili son zamanlarda ilk somut adım ZTE firmasın tarafınca atılmıştı. Firma yapmış olduğu açıklamayla beraber yakın zaman içerisinde dünyanın ilk ekran altı selfie kamerasına sahip olan telefonunu duyuracağını müjdelemişti. Akıllı telefon kullanıcıları bu gelişmeleri heyecanla takip ederken, bugün ise Xiaomi ekran altı selfie kamerası için önemli bir duyuruya imza attı.

3. nesil ekran altı kamera teknolojisini tanıtan firma, aynı zamanda hazırlamış olduğu prototip modelle de bu teknolojinin nasıl çalışacağını gözler önüne serdi. Mi 10 Ultra üzerine monte edilen kamera teknolojisi videoda da görebileceğiniz gibi oldukça sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Seri üretime hazır olduğu ifade edilen yeni jenerasyon ekran teknolojisi sayesinde, artık ön kameranın yeri de belli olmuyor. Böylece kullanıcılara gerçek anlamda uçtan uca bir ekran deneyimi sunulabiliyor.

Hatırlarsanız, daha önce birçok firma ekran altı kamera teknolojisi üzerinde bir takım çalışmalar yürütmüştü. Ancak firmalar OLED ekranın altına yerleştirilen kamera sensörünün piksel yoğunluğunu koruyamamıştı. Fakat bugün Xiaomi tarafınca yapılan açıklamaya bakacak olursak, firmanın hem OLED panelin piksel yoğunluğunu korumayı başardığını hem de panelin ışık geçirgenliğini sağladığını görmekteyiz.

2021‘de seri üretime geçeceği belirtilen bu teknolojinin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak Xiaomi’ye yakın kaynaklar bu teknolojinin önümüzdeki bir kaç ay içerisinde detaylandırılacağını tahmin ediyor.