Anasayfa Haber Discord, 4 Milyondan Fazla Spam Hesap Banladı

Discord, 4 Milyondan Fazla Spam Hesap Banladı

discord spam hesap

Büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Discord, insani suçlar, istismar ve spam gibi birçok konuyla başa çıkmak için çalışmalar yürütüyor.

Discord, 2020’nin ilk altı ayında spam gönderenler, tacizciler, topluluk kurallarını ihlal eden sunucular ve suç faaliyetleriyle ilgili şikayetleri ve bunlara karşı alınan önlemleri detaylandıran yeni bir şeffaflık raporu yayınladı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu yıl sayılarda büyük bir artış görüldü. Buna istinaden 2019’un ikinci yarısı hazırlanan raporlara göre sayı tam iki katına çıktı.

Discord’un Trust & Safety ekibine siber suçtan tacize kadar yaklaşık 235.000 rapor gönderildi. En büyük kategoride 86.048 rapor bulunuyor ve bunlar Discord’a göre önlem alınması en zor olanlar. Taciz raporları %13.26’lık bir dilimi oluşturuyor. Buna karşılık spam, raporların %65.72’si ile en çok gelen şikayetler arasında yer alıyor. Discord tarafından uzaklaştırılanların sayısı bir hayli yüksek ve tam 4.083.444 spam hesap Ocak ve Haziran ayları arasında yasaklandı.

Şikayetlerin yalnızca %8’ini oluşturmasına rağmen istismara dayalı içerikler, en önemli konuların başında geliyor. Discord, bunun çocuk istismarı ve rıza dışı pornografiye dahil olan sunucuları içerdiğini ve bunlarla özel olarak ilgilendiklerini söylüyor. Ayrıca barışçıl protestoları bozmak için kullanılan sunucular da tamamen kaldırılıyor.

Discord, geçmişte ırkçılar ve bu doğrultuda işler yapan kişiler için bir sığınaktı ve hala kullanmaya devam ediyorlar. Ancak bu kitle daha fazla incelemeyle karşı karşıya kaldı ve sunucularda eylemler temizlenmeye başlandı. Şirket, Haziran ayında ırksal eşitlikle ilgili bir blog yazısında “Discord’un nefret, şiddet veya istismar için kullanılmamasını sağlama sorumluluğumuz var. Amacımız, Discord’un anlamlı ilişkiler ve doğru topluluklar için kullanılmasıdır.” demişti.

Son olarak şirket, istenmeyen postaları azaltacak, raporlamayı kolaylaştıracak ve moderatörlere yardımcı olacak şeyler dahil olmak üzere Discord’u “daha güvenli hale getirecek” bir dizi proje üzerinde çalıştığını söylüyor. Bu proje önümüzdeki birkaç ay içerisinde duyurulacak. Ayrıca, altı ayda bir şeffaflık raporu yayınlanmaya devam edecek ve bir sonraki rapor Ocak ayında yayınlanacak.