Anasayfa Haber RGB Aydınlatmalı Corsair CX-F Serisi PSU’lar Satışa Çıkıyor

RGB Aydınlatmalı Corsair CX-F Serisi PSU’lar Satışa Çıkıyor

Corsair CX-F Serisi Güç Kaynağı

Bazı perakende mağazalarında satışa çıkan Corsair CX-F serisi PSU’lar, adreslenebilir RGB ile birlikte geliyor.

Corsair, nispeten kısıtlı bütçeye yönelik oyun sistemlerini hedefleyen, RGB LED aydınlatmalı CX-F giriş seviyesi PSU serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketin CX PSU’larının halefi olan CX-F serisi, PC-Canada gibi perakendecilerde ortaya çıkmaya başladı. Görünüşe bakılırsa CX-F serisinde 550W, 650W ve 750W güç seçenekleri bulunacak.

Corsair CX-F Serisi Güç Kaynağı
Kaynak: TechPowerUp

Bu PSU’lar tek +12V kanal tasarımı, 80 Plus Silver verimliliği, aktif PFC ve LLC rezonans dönüştürücü gibi özellikler sunuyor. RGB aydınlatma, RGB LED difüzör olarak ikiye katlanan beyaz bir pervaneye ve pervane göbeğinde bulunan LED’lere sahip 120 mm’lik bir fan ile sağlanıyor. PSU, PC yazılımlarıyla ARGB başlığı üzerinden haberleşiyor ve tek tek kontrol edebileceğimiz 8 LED var. Ayrıca bu LED’leri iCUE RGB yazılımıyla yönetmek de mümkün.

Corsair CX-F Serisi Güç Kaynağı
Kaynak: TechPowerUp

CX-F serisi görünüşe bakılırsa yarı modüler yapıda olacak. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan PSU’lar, muhtemelen uyumlu renkte kabloları da kutusunda barındıracak. Garanti süresi ile ilgili olarak, normal Vengeance Silver ve CX serisi gibi 5 yıl olması bekleniyor. PC-Canada 550W model için 85 dolar, 650W için 100 dolar ve 750W için 110 dolar fiyat biçiyor.