Anasayfa Haber Rocket Lab, Photon Uydusunu Gizlice Test Ediyor

Rocket Lab, Photon Uydusunu Gizlice Test Ediyor

Rocket Lab Photon Uydu Test

Rocket Lab, Ay ve diğer gezegenler arasındaki görevlerde kullanılacak yeni uydusunun testlerini gizlice yürütüyor.

Rocket Lab, kısa bir süre önce Electron roketinden bir istemci uydusunu uzaya başarıyla gönderdi ve geri getirdi. Ancak şirketin tek icraatının bu roket olmadığı ve gizli bir şekilde “Photon” adlı bir uydusunu da uzaya fırlatma denemeleri yaptığı ortaya çıktı. Photon, Electron roketinin uzaya getirdiği uydu yüklerini son dairesel yörüngelerine taşımak için tasarlanmış mini bir roket olan “Kick Stage”e dayanıyor. Roket uzaya elektronik ekipman, yönlendirme sensörleri, güç üretim birimleri ve kameralar gibi araçları taşımakla görevlendirilmiş.

Bu durum Photon’un kendi başına bir uydu görevi görebileceği anlamına geliyor. Böylelikle müşteriler, roketleri tasarlamak ve inşa etmek için üçüncü taraf sağlayıcılarla sözleşme imzalamak zorunda kalmıyor. Normalde, Kick Stage misyonlarında bulunan Rocket Lab, atmosferden ayrıldıktan sonra ayrılarak geri dönüyordu. Ancak bu sefer Rocket Lab, “İlk Işık” adı verilen bağımsız bir görevi yürütmek için Photon’u geliştirdi. Photon, güneş panellerinden ve Dünya’nın görüntülerini çekebilen kameralar ile donatıldı.

Bir basın toplantısı sırasında Rocket Lab CEO’su Peter Beck, her şeyin yolunda olduğundan ve sorunsuz çalıştığından emin olmak için resmi duyurulardan önce Photon’u gizlice test ettiklerini açıkladı. Photon’un yüksek enerjili bir versiyonu, NASA’nın 2021’in başındaki bitirme görevi de dahil olmak üzere Ay ve gezegenler arası görevlerde kullanılacak. CEO Peter Beck, Electron roketi ve Photon uydusunun birleşmesiyle, müşterilerin kendi uydu donanımlarını inşa etme ve ayrı bir uydu satın alma zorunluluğuyla ilişkili karmaşıklığın, riskin ve gecikmelerin ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

Rocket Lab’in yeni uydusu Photon’un ilk uzay görevini ne zaman gerçekleştireceği ise halen merak konusu.