Anasayfa Haber AMD Radeon RX 6000 ‘Big Navi’ Şimdi de Fortnite’da Ortaya Çıktı

AMD Radeon RX 6000 ‘Big Navi’ Şimdi de Fortnite’da Ortaya Çıktı

AMD Radeon RX 6000 Big Navi

AMD, Fortnite içerisindeki özel haritaya yerleştirilen easter egg ile birlikte RX 6000 serisini müjdeledi.

Bilgisayar, oyun ve yazılım dünyasında “easter egg” olarak tabir edilen sürpriz yumurta terimini bilirsiniz. Sürpriz yumurtalar genelde oyunların veya uygulamaların içerisine gizli bir şekilde yerleştirilir. Bu sürprizler bazen geliştiricilerin bir imzası niteliğindeyken bazen hiç ummadığımız şeylerin habercisi olabilir.

AMD’nin yeni nesil ekran kartlarının RDNA 2 GPU mimarisine sahip olacağını bir kez daha yineleyelim. Bu zamana dek Büyük Navi manasına gelen ‘Big Navi‘ adını da onlarca kez duymuştuk. Kırmızı takımın yeni nesil ekran kartlarında nasıl bir isimlendirme yoluna gideceğini ise henüz bilmiyoruz. Ancak görünüşe bakılırsa bu kartlar Fortnite’a eklenen yeni bir sürpriz sayesinde gün yüzüne çıktı: AMD Radeon RX 6000 serisi.

AMD Radeon RX 6000 Big Navi

Tanıtım, Fortnite Creative’de özel yapılmış bir haritaya belirli bir kodun girilmesini gerektiren bir “easter egg” olarak geliyor. AMD Radeon RX 6000 serisi, MAKAMAKES tarafından özel olarak tasarlanan AMD Battle Arena haritasında ortaya çıktı. Harita içerisinde bu şifreli mesaja ulaşmamız için bir kod girmemiz gerekiyor. Bu kod ise 6000.

Sürprizi ilk fark eden kişi AMD sponsorlu bir yayıncı oldu. Yayıncı, özel haritada oynamakla kalmayıp 6000 kodunu da biliyordu. Yani her şey planlıydı. Mesajda “AMD savaş arenasına büyük bir şey geliyor!” yazıyordu. Öyle ki burada Big Navi’ye de atıfta bulunmuşlar.

Geçtiğimiz günlerdeki bir sızıntıda 16 GB bellekli yeni AMD ekran kartından bahsetmiştik ve yine RX 6000 serisinin adı geçiyordu. Sonuç olarak yeni nesil AMD ekran kartlarının RX 6000 serisi adı altında satışa çıkacağını ve fazla gecikmeyeceğini söylemek mümkün.

Bu arada AMD çalışanları, yeni nesil Radeon RX 6000 serisinin herkesi şaşırtacağını söylüyor. AMD’nin Oyun Çözümleri ve Pazarlama Baş Mimarı, geçtiğimiz günlerde GeForce RTX 30 serisini NVIDIA tarafından güzel bir lansman olarak nitelendirdi ve ayrıca Radeon ekibinin üzerinde çalıştığı harika ürünleri göstermek için sabırsızlandığını dile getirdi.