Anasayfa Haber Hyrule Warriors: Age of Calamity Duyuruldu

Hyrule Warriors: Age of Calamity Duyuruldu

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Hyrule Warriors: Age of Calamity, Legend of Zelda: Breath of Wild’dan 100 yıl öncesindeki olaylara ışık tutacak.

Nintendo ve Koei Tecmo iş birliği ile Legend of Zelda hayranlarını oldukça sevindirecek bir duyuru geldi. Zelda evreninde geçen Hyrule Warriors: Age of Calamity, Breath of Wild’taki olayların 100 yıl öncesinde geçiyor.

İki şirketin daha önce de birlikte çalıştığını not olarak düşelim. Nintendo’nun Fire Emblem serisiyle Koei Tecmo’nun Warriors oyunları arasında bir geçiş olan Fire Emblem Warriors‘ın yanı sıra, geçmişte bir Hyrule Warriors oyunu vardı. Bununla birlikte, Age of Calamity ile iki şirket, oyunu yapma sürecinin her adımında birlikte çalıştı ve oyun The Legend of Zelda zaman çizelgesinde belirlendi.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild’da, hikaye genellikle oyunun olaylarından 100 yıl önce gerçekleşen ve “Büyük Felaket” olarak bilinen bir olayı hatırlatır. Age of Calamity, Breath of the Wild’ın hikayesine yol açan Büyük Felaket’in olaylarını keşfetmeyi amaçlıyor. Oyun tahmin edeceğiniz üzere klasik Warriors tarzı hack-and-slash tarzını kullanıyor ve oyuncular aynı anda düzinelerce ve yüzlerce düşmanla karşı karşıya gelecek. Breath of the Wild’da yer alan Link, Mipha, Revali ve Daruk gibi karakterlerin tümü gösterilen görüntülere göre oynanabilir karakterler olacak. Ayrıca, Muhafızlar ve Lynels dahil tanıdık düşmanlar da olacak.

Hyrule Warriors: Age of Calamity çıkış tarihi ise 20 Kasım olarak açıklandı.