Anasayfa Makale Windows 10 Kilit Ekranı Nasıl Kapatılır?

Windows 10 Kilit Ekranı Nasıl Kapatılır?

Windows 10 Kilit Ekranı Nasıl Kapatılır

Kimi zaman oldukça sinir bozucu ve zaman kaybı olabilen Windows 10 kilit ekranını nasıl kolayca kapatabileceğimize bakıyoruz.

Bildiğiniz üzere Windows 10 kurulu bir bilgisayar boot edildikten sonra yukarı doğru kaydırıp açmanız gereken sinir bozucu bir ekran karşınıza gelir. Herhangi bir özellik atamadıysanız masaüstüne geçmek için yalnızca o ekranı geçmeniz beklenir.

Normalde bu kilit ekranını kaldırmak için çeşitli farklı yöntemler bulunmakta fakat deneyimsiz kullanıcılar istemeden hatalar yapıp işletim sistemine zarar verebilmekte. İşte bu yazımızda daha kolay ve daha güvenli bir yöntemle bu ekranı nasıl kaldırabileceğinize değineceğiz.

İsterseniz başlayalım.

  1.  Öncelikle Windows Gezgini’ni kullanarak C:\Windows\SystemApps dizinine ulaşın. Evet, bu yöntemde diğerleri gibi kayıt defteri ile uğraşmanıza gerek yok.
  2. Açılan bu dizinde Microsoft.LockApp_ ile başlayan bir klasör arıyoruz.windows 10 kilit ekranı
  3. Bulduğumuz bu klasörün isminin sonuna “.disabled” ekleyerek Windows 10 kilit ekranı kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.windows 10 kilit ekranı kapatma
  4. Yaptığınız işlemler sonrasında sistemi yeniden başlatın ve kontrol edin, hepsi bu kadar.

Geri açmak istediğinizdeyse aynı klasörün sonuna yazmış olduğunuz “.disabled” yazısını silip eski haline döndürebilirsiniz.

Bütün bu adımları yaptıktan sonra gereksiz kilit ekranından kurtulmuş, kullanıcı bilgilerinizi girip oturum açabileceğiniz ekrana direkt ulaşmış olacaksınız.