Anasayfa Haber Firefox 81 Güncellemesi Yayınlandı

Firefox 81 Güncellemesi Yayınlandı

Firefox 81

Birçok yeniliği beraberinde getiren Firefox 81 güncellemesi yayınlandı.

Mozilla tarafından Firefox 81 sürümünün yayınlandığı duyuruldu. Güncelleme ile klavyenizden veya kulaklığınızdan ses ve video kontrolü, Alpenglow adlı yeni bir tarayıcı teması ve ABD ile Kanada’daki kullanıcılar için kredi kartı bilgilerini otomatik doldurma özellikleri sunuluyor.

Firefox 81 ile öncelikle mor-mavi renklerdeki Alpenglow teması varsayılan Açık ve Koyu tema seçeneklerinin arasına ekleniyor. Yeni Firefox’ta ses ve videoyu klavyenizden veya kulaklığınızdan duraklatma ve oynatma özelliği sayesinde, bundan böyle başka bir Firefox sekmesindeyken, başka bir programda veya bilgisayardayken kilitliyken bile tarayıcı ortamınızı daha iyi kontrol etmeniz mümkün hale geliyor. Desteklenen PDF formlarını doldurmanıza, yazdırmanıza ve kaydetmenize olanak tanıyan AcroForm desteği de sürümün öne çıkan bir yeniliği. Buna eşlik etmek için Mozilla, PDF görüntüleyiciye de yepyeni bir görünüm kazandırmış durumda.

Haziran ayında Firefox 77’nin piyasaya sürülmesiyle Mozilla, Birleşik Krallık’ta bulunan kullanıcılar için tarayıcısına Pocket entegrasyonunu getirmişti. Yeni güncellemeyle, Firefox’un Almanca sürümünü kullanan Avusturya, Belçika ve İsviçre’deki kullanıcılar artık yeni sekme sayfasında Pocket önerilerini görebilecek. Yine bizi ilgilendirmese de ABD ve Kanada’da kullanıcılar çevrimiçi alışveriş yaparken kredi ve banka kartı bilgilerini kaydetme, yönetme ve otomatik doldurma olanağından yararlanacak.

Mozilla, güncellemenin önümüzdeki günlerde otomatik olarak sunulacağını ifade ediyor. Ek olarak, Yardım > Hakkında menüsünden de güncellemeyi elle yapabileceğinizi belirtelim.