Anasayfa Haber PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama Alanı Belli Oldu

PlayStation 5 Kullanılabilir Depolama Alanı Belli Oldu

PlayStation 5 kullanılabilir depolama alanı

Son yapılan sızıntılarla beraber PlayStation 5’in kullanılabilir depolama alanı ortaya çıktı.

PlayStation 5 için geri sayım devam ederken, bugün ise paylaşılan raporlara beraber PlayStation 5 kullanılabilir depolama alanı gözler önüne serildi. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre yeni nesil konsolun 825 GB‘lık SSD’sinin sadece 664 GB‘lık bölümünün kullanılabilir olacağı ifade ediliyor.

Şimdilik, Sony cephesinden yapılan sızıntıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak ResetEra‘da ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak, yeni nesil konsolun 664 GB‘lık kullanılabilir depolama alanıyla beraber geleceğine şahit olmaktayız.

PlayStation 5 kullanabilir depolama alanı

Bu kısımda ise PS5’in işletim sistemi için 104 GB‘lık bir depolama alanının ayrıldığını görmekteyiz. Bunun haricinde paylaşılan diğer bilgilerdeyse PS5’e yüklü olarak gelecek olan Astro’s Playroom oyunun da konsolda 2.4 GB‘lık bir yer kapladığı da belirtiliyor.

Bildiğiniz gibi günümüzdeki birçok oyun 100 ila 200 GB gibi devasa boyutlarla oyuncuların karşısına çıkıyor. Bu durumsa özellikle düşük depolama alanına sahip olan kullanıcıların canını bir hayli sıkıyor. Bu da kullanıcıların ek depolama seçeneklerini kullanmamaları halinde, ilerleyen zamanlarda hangi oyunu silecekleri konusunda kararsız kalacakları anlamına geliyor.

Xbox Series X, 802 GB Kullanılabilir Alan İle Gelecek

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde yapılan sızıntıyla beraber Kasım ayında satışa sunulacağı ifade edilen Series X‘in de kullanılabilir alanı ortaya çıkmıştı. Bu kısımda yeni nesil konsolun 1 TB’lık depolama alanıyla beraber geleceğini ifade eden kaynaklar, ayrıca bu depolama alanının 930 GB olarak okunduğunu da belirtmişlerdi.

Xbox Series X depolama alanı Bu doğrultudaysa Xbox Series X’in 930 GB‘lık alanının 128 GB‘ının konsolun işletim sistemi için ayrıldığı ve sadece 802 GB‘lık bir kullanılabilir alanın kullanıcılara sunulacağı ifade edilmişti.

PlayStation 5 Teknik Özellikleri

Bileşen Özellik
CPU 3.5 GHz’de 8x Zen 2 Çekirdek (Değişken Frekans)
GPU 2.23 GHz’de 36 CU (Değişken Frekans), 10.28 TFLOP
GPU Mimarisi Özelleştirilmiş RDNA 2
Bellek 16 GB GDDR6/256-bit
Bellek Bant Genişliği 448GB/s
G/Ç İş Hacmi 5.5GB / s (Ham), Tipik 8-9GB / s (Sıkıştırılmış)
Depolama 825 GB Özelleştirilmiş SSD
Genişletilebilir Depolama NVMe SSD Slotu
Harici Depolama USB HDD Desteği
Optik Sürücü (İsteğe Bağlı) 4K UHD Blu-ray Sürücü