Anasayfa Haber Microsoft Edge 86, Yeniliklerle Birlikte Kullanıma Sunuldu

Microsoft Edge 86, Yeniliklerle Birlikte Kullanıma Sunuldu

Microsoft Edge

Microsoft Edge 86 sürümü, önemli yeniliklerle birlikte geliyor.

Chromium 86 tabanlı Microsoft Edge 86, test sürümlerinin ardından Windows ve macOS sahipleri için kullanıma sunuluyor. Yeni Edge 86, yeni sekme sayfası için özel görseller seçmenize ve DoH (HTTP üzerinden DNS) yapılandırmanıza olanak tanıyan yeni bir özellik dahil olmak üzere önemli geliştirmeler barındıran büyük bir sürüm.

Edge 86’da kullanıcılar tarayıcının varsayılan kullanıcı arayüzünü kullanabilir ve siteleri Internet Explorer oluşturma motorunu kullanarak test edebilir. Microsoft ayrıca geliştiriciler için doğrudan IE modunda  sekme açmalarına yardımcı olacak yeni bir seçenek de ekliyor.

Microsoft, ileri düzey kullanıcıların yeni güncellemelerden sonra sorunlar yaşaması durumunda, Edge’in önceki sürümüne dönmelerine olanak tanıyan yeni bir geri alma özelliği de getirmiş. Son kullanıcılar için yapılan diğer değişikliklere bakacak olursak;

Geliştirilmiş İndirme Yöneticisi

Edge nihayet İndirme yöneticisinin geliştirilmiş bir sürümünü alıyor. Artık tarayıcıyı kullanarak yerel disklerinizden indirmeleri silebilirsiniz. Bu da indirilenler klasörünüzü boşaltmak istiyorsanız Edge’den ayrılmanız gerekmediği anlamına geliyor.

HTTPS üzerinden DNS (DoH) – Güvenlik İyileştirmeleri

Yeni güncelleme, çevrimiçi izlemeyi azaltmak amacıyla DNS sorgularınız için şifrelemeyi etkinleştirmenize olanak tanıyan güvenli DNS (HTTPS üzerinden DNS) özelliği için destek sunuyor.

Edge tarayıcısı ayrıca şifreleriniz çevrimiçi bir güvenlik ihlalinde bulunduğunda sizi uyaracak. Bu özellik yalnızca şifrenizi Edge ile senkronize ettiğinizde ve ihlal Microsoft’un havuzunda onaylandığında çalışıyor.

PDF Okuyucu Geliştirmeleri

Microsoft Edge, Windows için en iyi PDF okuyuculardan biri ve şimdi bu sürümde birden çok yeni özellik için destek alıyor. Örneğin, kitapların veya uzun belgelerin farklı konuları arasında kolayca gezinmenize yardımcı olmak için PDF belgelerine “İçindekiler” desteği dahil edilmiş. Aynı şekilde, tablet veya 12.5 inç dizüstü bilgisayar gibi küçük form faktörlerinde tüm PDF özelliklerine artık kolayca erişebilirsiniz.

Microsoft, artık uzun PDF belgelerinde kesintisiz kaydırma deneyimi yaşayabileceğinizi söylüyor. Bunun yanında kullanıcıların Surface Pen gibi dijital kalemleri ile PDF’lerdeki metni doğrudan vurgulamalarına da olanak tanınmış.

Yeni Sekme Sayfası İçin Özel Görsel

Microsoft, Edge 86 ile birlikte yeni sekme sayfası için özel bir resim seçmenize ve varsayılan resimleri değiştirmenize izin verecek.

Microsoft Edge 86

Microsoft Edge için yeni bir ekran görüntüsü aracı ve özel tema desteğinden bahsetmiştik. Canary’de kullanıma sunulan bu özellikler bir sonraki güncellemede tarayıcıya dahil olabilir.