Anasayfa Haber CoD: Modern Warfare Boyutunu Küçülten Güncelleme Yayınlandı

CoD: Modern Warfare Boyutunu Küçülten Güncelleme Yayınlandı

Call of Duty Modern Warfare boyutu

Son zamanlarda oyuncular tarafınca bir hayli eleştirilen Call of Duty Modern Warfare boyutu, yayınlanan 1.28 kodlu güncellemesiyle beraber küçültülebilecek.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğumuz haberde Call of Duty Modern Warfare’ın son yayınlanan güncellemelerden sonra 250 GB‘lık bir SSD’ye sığamadığından bahsetmiştik. Bugün ise yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte, oyuncuların Modern Warfare’ın PC’de kapladığı alanı rahatlıkla küçültebileceklerini görmekteyiz.

Bildiğiniz gibi Modern Warfare, piyasaya sürüldüğünde oyunculardan 175 GB‘lık boş alan istemişti. Piyasaya sürüldüğü günden bu yana yüksek dosya boyutu ile oyuncuların kabusu haline gelen yapım, son gelen güncellemelerden sonra 200 GB‘ı aşarak 250 GB‘lık bir SSD’ye sığamaz hale gelmişti.

Modern Warfare’ın giderek büyüyen dosya boyutu oyuncular tarafından eleştirilirken, bugün geliştirici ekip 1.28 kodlu bir güncelleme yayınladı. Yaklaşık 17 GB boyutunda olan bu güncellemeyle beraber oyundaki hataların büyük bir bölümünü de gideren yapımcı firma, Kar98 ve SP-R-208 silahlarının minimum hasarları üzerinde de bir takım değişikliklere gitti.

Aynı zamanda bugün yayınlanan güncellemeyle oyunun boyutunun da küçültülmesine olanak sağlayan yapımcı firma, oyun modlarının kaldırabileceğini açıkladı.

Bu kısımda ise yapımcı firmanın oyunun çok oyunculu, senaryo ve özel operasyonlar modlarının kaldırılmasına imkan sağladığını gözlemlemekteyiz. Peki, Call of Duty Modern Warfare’ın boyutu nasıl küçültülür? Sizler için cevaplıyoruz.

Call of Duty Modern Warfare Boyutu Nasıl Küçültülür?

  • 1.28 kodlu güncellemenin tamamlanmasının ardından Battle.net uygulamasından Call of Duty Modern Warfare‘ı seçin.
  • Modern Warfare’ı seçtikten sonra hemen yukarıda da görebileceğiniz gibi sol üst köşede yer alan Options/Seçenekler menüsüne giriş yapın.

  • Ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan Modify Install/Yüklemeyi Değiştir seçeneğine tıklayın.

  • Yüklemeyi Değiştir seçeneği seçtikten sonra açılan alt menüden Game Content/Oyun İçeriği‘ni seçin.

  • Oyun İçeriği menüsüne giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan menüden istediğiniz seçeneğin tikini kaldırın.
  • Kaldırmak istediğiniz bölümü belirledikten sonraysa sağ alt köşede yer alan Onay butonuna tıklayın ve içeriklerin bilgisayarınızdan kaldırılmasını bekleyin.